Nataša Haris, dugogodišnji zavisnik od “Koka Kole”, umrla je zbog prekomerne upotrebe ovog popularnog pića, zaključak je islednika koji je bio zadužen za utvrđivanje uzroka smrti tridesetogodišnjakinje.

natasa-harisPokojna Novozelanđanka Nataša Haris (30) dnevno je pila čak 10 litara koka-kole, pa je u organizam unosila duplo više od maksimalne preporučljive doze kofeina i 11 puta više šećera nego što se preporučuje. Harisonova je umrla pre tri godine, pošto joj je otkazalo srce.

Kompanija “Koka-kola” tvrdila je da je nemoguće dokazati da je njihov popularni napitak doprineo smrti Novozelanđanke.

Majka osmoro dece, Harisonova je godinama bila lošeg zdravlja, a njena porodica tvrdila je da je bila “zavisnik od koka-kole” i da se tresla kad nema njenog omiljenog pića.

On je izračunao da se ispijanjem 10 litara “Koka-kole” u organizam unosi kilogram šećera i 970 miligrama kofeina, prenela je TV Novi Zeland.

– Činjenica da joj je pre nekoliko godina povađeno nekoliko zuba, pošto su, kako veruje porodica, propali zbog koka-kole, kao i to što je najmanje jedno njeno dete rođeno bez zubne gleđi, ona i porodica trebalo je da protumače kao upozorenje – naveo je u saopštenju islednik.

Prevelika doza koka-kole uticala je na srčanu aritmiju!

Ispijanje velikih količina “Koka-kole” predstavljalo je “značajan faktor” smrti 30-godišnje žene na Novom Zelandu, saopštio je islednik Dejvid Krirar, pojasnivši da je prevelika doza tog pića uticala na njenu srčanu aritmiju.