UŽAS U NOVOM PAZARU: Majka zaključala u kavez bolesnog sina!

0
59

U kavezu koji je napravljen u dijelu sobe nema namještaja. Na podu je dušek prekriven najlonom i prekrivačem. Dječak je sa tri strane okružen zidovima, a sa četvrte su rešetke

majka-zakljucala-sina

Maloljetni dječak M. J. (16) iz Novog Pazara već tri godine živi u metalnom kavezu. Njegova majka A. J. pregradila je dio sobe rešetkama i tu smjestila sina jer je težak psihički bolesnik.

Novopazarka A. J. kaže za Informer da je prinuđena da dijete drži iza rešetaka jer je zbog bolesti često agresivan i tuče je. U kavezu koji je napravljen u dijelu sobe nema nameštaja. Na podu je dušek prekriven najlonom i prekrivačem.

Moj sin umije da bude agresivan, često me je udarao i zbog toga sam mu napravila kavez, gde ga zatvaram. Tako sam spriječila da me tuče, ali i da sebi nanosi povrede. Hranu mu doturam kroz rešetke i ponekad uđem kod njega. Dešavalo se da me i tada napadne – kaže samohrana majka ovog dječaka.

Kada se naljuti, dječak se udara pesnicama u glavu, baca jastuk i ćebe. On je sa tri strane okružen zidovima, a sa četvrte su rešetke. Nadležni u Centru za socijalni rad tvrde da nisu znali da dječak živi u nehumanim uslovima kao divlja zvijer!

– Povremeno mu uključim televizor koji je u drugom dijelu sobe. Gleda ga kroz rešetke, najčešće muzičke emisije, koje ga umiruju. Mnogo mi je žao djeteta, zatvoren je ovdje i rijetko kad ga izvodim u šetnju. I ja sam bolesna, nemam snage da ga kontrolišem – s gorčinom priča A. J.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: telegraf