– Prije nekog vremena, zamolio sam ćerku da opere zube, međutim, kad me nije poslušala rekao sam da se promjenila, i da sad moram nekoliko puta da joj kažem nešto, da bi to uradila. Ranije nije bilo tako. Na tu moju opasku ona je otišla do svoje sobe i vratila se sa papirom na kome je zapisala sve bitne događaje koje sam ja propustio u njenom životu.

pisanje

Muhamed El Erijan je britanski investitor koji je bio na čelu najveće svjetske firme koja se bavi dionicama, a koji je otkrio da je napustio svoju poziciju i posao nakon što mu je njegova desetogodišnja ćerka dala pismo sa 22 događaja koje je on propustio u njenom životu.

Isprva se mislio da je razlog Muhamedovog odlaska iz firme loš odnos sa osnivačem kompanije Pimco, međutim, kako je sam Muhamed kasnije otkrio, razlog je bio taj jer je shvatio da ne provodi dovoljno vremena sa ćerkom.

Prije nekog vremena, zamolio sam ćerku da opere zube, međutim, kad me nije poslušala rekao sam da se promjenila, i da sad moram nekoliko puta da joj kažem nešto, da bi to uradila. Ranije nije bilo tako. Na tu moju opasku ona je otišla do svoje sobe i vratila se sa papirom na kome je zapoisala sve bitne događaje koje sam ja propustio u njenom životu. Tu je bilo 22 stavke, od prvog dana škole, do prve fudbalske utakmice, i za svaku od njih sam imao dobar razlog što se nisam pojavio. Razlog je naravno, bio posao – kaže Muhamed.

– Dozvolio sam da mi poslovni život poremeti balans, i shvatio sam da propuštam mnogo u ćerkinom životu, a to ne želim – dodaje za kraj.