Trpio je bolove u stomaku: Kada je nakon 40 godina pakla potražio pomoć, ljekari mu pronašli…

0
56

Od alternativne medicine do pakla. Ksu Long (60) iz Kine, decenijama je patio od bolova u leđima i grudima. On se prisjeća da ga to muči toliko dugo, da je tretman primio čak i kad je služio vojsku 1974. godine…

stomak-bolovi

Sjećam se da me je tada dva dana i dvije noći jezivo bolio želudac. Vojni ljekar mi je ponudio akupunkturu, i uspjelo je! Bol je prestao istog momenta – ispričao je medijima Long.

Međutim, izgleda da, iako mu je ovaj tretman donio trenutno olakšanje, na duže staze mu je donijelo više štete nego koristi:

Tokom godina, počeo sam da osjećam nelagodnost u leđima i grudima koja se sve više povećavala. Svaki put kada bih se obratio ljekaru, rekli bi mi da je to od starosti – priča Long.

Međutim, izgleda da je problem bio u tome što mu se jedna od manjih igala za akupunkturu polomila unutar crijeva!

Nakon rendgenskog pregleda, ljekari su napokon utvrdili šta nije u redu sa nesrećnim čovjekom:

Rekli su mi da u mom stomaku postoji strano tijelo, pa sam se uspaničio, misleći da je u pitanju rak – kaže Long, dodajući da se šokirao kada je saznao da je u pitanju igla za akupunkturu.

Doktor Je Lin obavio je proceduru kojom je otklonio tri santimetra dugu iglu iz Longovog tijela.

Igla, koja se nalazila u njegovim crijevima, je pocrnila i bila je vrlo debela zbog decenija oksidacije – navodi doktor Lin, dodajući da se vjerovatno kretala kroz tijelo pacijenta kako se ovaj pomijerao.

Uspješna operacija oslobodila je Longa dugogodišnjeg hroničnog bola.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: dnevno