Ignorirao je mamine poruke i pozive godinama: Onda je pregledao stare snimke i ugledao znakove koje je zanemarivao!

0
2262

Kako je redatelj Charles Frank rastao, tako je sve više osjećao da je potpuno odsječen od obitelji, ali je vjerovao i da je zauvijek izgubio uspomene iz djetinjstva. Onda je uslijedio preokret. Otkrio je zaboravljene snimke i napravio film koji je ganuo svijet!

– Zanimljivo je zato što se nisam sasvim odvojio od obitelji iz nekog dramatičnog ili užasnog razloga. Ne, to se događalo postupno. Otišao sam od kuće sa 18 godina, vremenom proređivao pozive, onda zasnovao vlastitu obitelj i bio toliko fokusiran na posao i “svoju” kuću da sam zaboravio na svoju primarnu obitelj – kaže Charles.

Charles kaže da se osjeća kao da je ponovno otkrio svoju obitelj.

Onda je jednog dana njegova mama pozvala i zamolila ga da joj pomogne prebaciti sve videozapise na jednu memorijsku karticu. Bio je zapanjen što tek sada otkriva da ima uspomene iz djetinjstva. Ispostavilo se da je tu bilo 20 sati materijala, a Charles je sate provodio gledajući maloga sebe kako uči voziti bicikl, kako se igra s ocem u dvorištu ili šeta s roditeljima po plaži. Tada se, kaže, otvorila neka rupa u njegovom srcu, i poželio je još. Otišao je i pretražio stare telefone.

Pronašao je 38 govornih pošti svoje majke koje nikada nije preslušao. Bilo je tu nježnih, majčinskih poruka, u kojima mu je javljala da mu je kupila neku majicu koja bi mu se dopala, ili mu je diktirala neki recept za koji je također mislila da bi ga obradovao. A bilo je i onih strašno sentimentalnih, recimo kada mu je rekla da joj “nedostaje osjećaj da ima sina”, i prebacivanja što joj nikad ne odgovara na poruke. Tada je Charles shvatio.

– Glasovne poruke i te snimke su me natjerale da konačno shvatim kako sam cijelo vrijeme imao majčinu ljubav i podršku. I danas je jaka kao i tada unatoč mom zanemarivanju. To je najveća radost koju netko može osjetiti – da je netko tu za vas bezuvjetno i da daje sve, iako vi ne dajete ništa zauzvrat. Ako to nije definicija plemenitosti, ne znam što je. Sada znam da moja majka zaslužuje da joj vratim istom mjerom, a planiram početi s tim još danas – kaže Charles.

Za početak je napravio kratki film “Bit ćeš moja beba”, inspiriran upravo snimkama iz svog djetinjstva i govornim porukama svoje majke.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORnovizivot.net