Bit ću iskren i otvoren… Naime, upao sam u jednu zamku preko Facebook-a, a potom i Skype-a i to u roku od pet minuta. Doživio sam veliku neprijatnost. Danas sam to u pitanju ja, a sutra može biti neko drugi i vrijedilo bi dati upozorene da ljudi ne nasijedaju na ovo. Slijedi objašnjenje.

fb-ispovijest

Nedavno me je na Facebooku-u dodala neka djevojka – “Mariana Bonnet” je naslovljen profil, a siguran sam da ih ima više. Predstavila se da je iz Italije, međutim pošto ja slabo poznajem strane jezike nisam ulazio u dijalog, a i mrzilo me je da prevodim preko Translate-a. Danas sam ipak ušao u dijalog, uključio prevod i poslije svega toga zatražila mi je ime na Skype-u kako bi me dodala.

Ja sam joj dao svoje Skype podatke, ubrzo me i nazvala, uključila video i gotovo odmah je prešla na stvar. Tražila je, ne znam kako da nazovem to, ali reću ću “Se*s preko videa” i ja sam pristao, samo iz tog razloga jer je djevojka izgledala prelijepo, zgodno, zavodljivo… Krenula je da se skida, kao i ja.

Sve je to trajalo možda neke dvije minute, kada se video prekinuo, a onda je iskočio ogroman tekst od “dotične” osobe i upozorenje kako će ovaj video uskoro biti poslat na neke sajtove i mojim prijateljima. Video snimljen za to vrijeme dok smo se gledali je zaista pustila i objavila. Ja sam je ubrzo blokirao, jer sam shvatio da se radi o prevari, tako reći ta osoba želi da posrami naivne osobe. U ovom slučaju sam ja ispao baš tako naivan, nemam šta da krijem.

Ali, kada se stvari malo dublje pogledaju može još dosta biti naivnih, jer kada sam provjeravao njen profil vidio sam da na lisiti prijatelja ima dosta njih sa Balkana. Molio bih vas da ovo objavite i pošaljete upozorenje, jer zaista ne bi bilo prijatno kada bi neko doživio da njegovi prijatelji vide tako nešto.