Nekada davno, u doba bez mobilnih telefona, interneta i društvenih mreža, učenici su prekraćivali vrijeme na dosadnim časovima igrajući se Zanimljive geografije, Podmornice, Iks Oks, Vješanje… Zadnja strana sveske i olovka je sve što nam je bilo potrebno.

Sjećate li se?

Podmornice

podmornice

Podmornice ili potapanje brodova – mnogima omiljena igra. Zadnja strana sveske i olovka je sve što nam je bilo potrebno da “ukrstimo” brodove sa protivnikom iz školske klupe.

Iks oks

x-oks

Iks oks – brza i jednostavna igrica koju svi znamo. Može da se igra na papiru, kredom na betonu a danas naravno na kompjuteru ili mobilnom telefonu. Iks oks je nekada bila idealna zanimacija na dosadnim časovima .

“Gradova i sela”

gradovi-sela

Kada je čas dosadan, 45 minuta djeluje kao godina! Ova igra je bila idealna da se prekrati vrijeme. Mada, pojedina slova su nam zadavala glavobolje (Č, Ć, Ž…).

Bacanje aviona od papira

avion-papir

Papirni avion koji u visokom luku leti preko učionice nije bio rijetka pojava.

Vješanje

vjesanje

“Vješala” su se mogla vidjeti na zadnjim stranama u mnogim sveskama.

Pisanje po školskim klupama

pisanje-klupa

Kad je dosadno na času, školska klupa postaje idealno mesto za ispoljavanje “umjetničkog dara”, pa je “ukrašavanje” iste najrazličitijim crtežima, ljubavnim porukama, navijačkim grafitima, puškicama… bilo nezbježno. Ako ništa drugo, sigurno ste se bar jednom potpisali na školsku klupu.

Grickanje krajeva olovki

grickanje-olovki

Idealno za smirivanje živaca na dosadnim časovima. Svako je u pernici imao bar jednu takvu olovku.