Krenula sam sa mužem na kampovanje i vratila se UNAKAŽENA: Jedva sam preživjela, a kada sam izašla iz bolnice uradio je NAJBJEDNIJU STVAR

0
2641

Pretprošlog septembra moj život pretvorio se u agoniju, a ja sam tek sad skupila snage da ispričam šta mi se dogodilo.

Cortni Valdon (27) iz američke države Džordžije preživjela je stravičnu nesreću kada se na kampovanju zapalila i praktično cijela izgorjela.

Provela je u bolnici 51 dan a onda, kada je konačno otpuštena i došla je kući, shvatila je da je njen muž napustio nju i njihovu petogodišnju kćerku.

– Sjedila sam pored logorske vatre, spremala šniclu od tune i šparoge i gledala u telefon. Suprug je dodao malo benzina u vatru, i zapalila sam se. Opekotine četvrtog stepena na licu i trećeg stepena na rukama, nogama i stopalima umalo su me ubile – prisjeća se Kortni, dodajući da joj je život spasila samo brzina hitnih službi. Kako kaže, rečeno joj je kasnije da, da je Hitna pomoć stigla samo minut kasnije, ne bi joj bilo spasa.

Kortni je provela 30 dana u indukovanoj komi, a potom se još 21 dan oporavljala u bolnici. Od tad je prošla 20 operacija, a u narednih par godina čeka je još operacija.

Njihova kćerka, Karolina, nije znala šta se dešava sa Kortni sve dok se nije vratila iz bolnice, kada su joj baka i deka objasnili da se mama “strašno opekla i da više nikad neće izgledati isto”. Djevojčica je bez ustezanja pogledala u mamu. U početku je nije prepoznala, ali kada je čula glas, čvrsto ju je zagrlila.

Dvije nedelje nakon što se vratila iz bolnice, muž ju je napustio jer, kako joj je objasnio “nije mogao da se nosi sa njenim stanjem”.

– To je zapravo bio prikriveni blagoslov. Ne bih mogla da budem toliko jaka i sposobna koliko sam sada, da je on bio tu i ubijao me u pojam – kaže Kortni.

Kortni kaže da joj je sljedeći cilj da i ona sama pomaže žrtvama.

– Bog me je spasao i sada ja moram da otplatim taj dug. Želim da pomognem svakom ko je u nevolji, bilo da ima opekotine, bio je u nesreći ili ga je prosto partner prevario. Želim da budem tu za ljude – zaključuje ova hrabra žena.

IZVORzena.blic.rs