Liana Želobajeva, šestogodišnja djevojčica iz Rostova, svojevoljno svakoga dana odlazi na posao kako bi spasila teško bolesnog bracu i prikupila novac za lijekove i operaciju.

liana-zelobajeva-1

Dvije godine stariji Aleks rođen je s hidrocefalusom, ali obitelj živi od socijalne pomoći i majka ne može sama podmiriti trošak liječenja.

– Tužna je to priča. Sirota samohrana majka se doista trudi koliko može oko troje djece. Uvijek je uz sina koji treba stalnu njegu. Naši socijalni radnici obitelj stalno posjećuju i djeca su uvijek čista i uredna. Aleks je naučio čitati i pisati, zna čak i recitirati, ali neprestano odlazi na liječenje i obitelji je potrebna velika materijalna pomoć, ispričala je novinarima portala LifeNews djelatnica socijalne službe Elena Bondar, i sama zadivljena malenom Lianom.

Svakog jutra na križanju prodaje brošure, letke i novine

liana-zelobajeva-2

Djevojčica, naime, ustaje svakoga jutra i skuplja brošure, letke i novine, pa potom staje na križanje sve dok većinu toga ne proda.

– Svaki zarađeni novčić dajem majci. Naravno, željela bih da mogu nešto potrošiti na slatkiše, ali ne mogu – pojadala se brižna sestrica velikoga srca.