Majka i kćerka iz Iowe su uhapšene nakon što su ozbiljno povrijedile jednu djevojčicu u njihovom obdaništu. 49-godišnja Cindy Holt i njena 23-godišnja kćerka Amanda su optužene za zlostavljanje i nanošenje ozljeda djetetu. Glavni inspektor na slučaju je izjavio da je optužnica podnesena nakon što je djevojčica, koja je pohađala njihovo obdanište, ugrižena više puta od strane odrasle osobe. Sudeći prema postu na Facebooku koji je objavila djevojčicina majka, Emalie Cipale, Cindy i Amanda su naizmjenično tukle i grizle njenu kćerku. Sada, nekoliko mjeseci nakon nemilog događaja, majka djevojčice se nada da će ovi monstrumi konačno platiti za svoja nedjela i biti smješteni iza rešetaka.

Srceparajuća poruka ove shrvane majke glasi:

“Ovo su ubjedljivo bila 2 najteža mjeseca u mom životu. Biti mlada mama nije lako. A još je teže doći po svoje dijete u vrtić i zateći je pretučenu, modru i izgriženu. A pritom nemate nikakve odgovore. Nemoguće je opisati koliko me sve to slomilo. Gurnulo me preko ivica za koje sam mislila da nikad neću morati da pređem. Sada jedino mogu dati savjet svim roditeljima da istraže sve o vrtiću i osobama koje rade s njihovom djecom. Jedina utjeha mi je što znam da će ovi monstrumi platiti za sve što su uradili. Pravda će biti zadovoljena! Hvala svim divnim ljudima koji su bili uz mene proteklih nekoliko mjeseci. Zaista sam blagoslovljena što vas imam.”

Čak i najboljim roditeljima se ponekad desi da zakasne, pa samim tim kasno dovedu djecu u školu. Ali, kada se to desilo Heather Nelson, njen sin Royce nije trčeći uletio u školu, nego je zastao na pola puta i stavio ruku na srce. Isprva joj nije bilo jasno zašto se zaustavio i šta radi. Govorila mu je da ide, ali dok su ostala djeca prolazila pokraj njega, on je mirno stojao. Zatim joj je domar signalizirao rukama šta njen sin zapravo radi i u tom trenutku je Heather shvatila. Na razglasu u školi je svirala himna.

Nakon što je himna završila, Royce se na trenutak zamislio, a zatim pomolio.

Pogledajte i poslušajte sve u videu u nastavku.