Ostavila je četku za WC šolju zaglavljenu tačno 10 minuta… Razlog za to? I više nego GENIJALAN!

0
18922

Prvljav posao uradite s lakoćom. Bez nereda. Jednostavno. Dostojanstveno.

Kako očistiti kupatilo?

kako-ocistiti-kupatilo-0

Kupatilo je jedan od najgorih delova čišćenja – obavezno i nezaobilazno, a i svašta se tu može naći. Ali bez brige, jer postoji način da sve to očistite bez puno različitih groznih grimasa.

WC četka

wc-cetka-1

Nakon što očistite wc šolju, prilegnite četku između keramičkog dela i šedišta. Poprskajte je sredstvom za dezinfekciju, po izboru. Može i alkohol i neka odstoji tako 10 minuta.

Topla voda dezinfikuje

topla-voda-dezinfikuje-2

Zatim, isperite četku vrućom vodom i ponovo je osuštite koristeći se istom metodom. Nikad ne bi trebalo da ostavljate mokru četku u svoju posudu.

Četkica za zube

cetkica-za-zube-3

Pljuvačka, krv i bakterije inficiraju četkicu svakodnevno, tako da je ovo broj 1 za dezinfekciju. Isperite četkicu vodom posle svake upotrebe ostavljajući je u čaši sa sirćetom na 30 minuta. Tako ćete biti sigurni da su bakterije eleminisane.

Lufa sunđer za telo

lufa-sunder-za-telo-4

Da samo znate koliko lufa sunđer može biti kontanimiran bakterijama, ostali biste šokirani. Belo sirće je savršeno za sve što je “živelo” na sunđeru. Potopite ga na jedan sat i ostavite da se ocedi.

Brijač

brijac-5

Brijač posle dužeg korišćenja počinje da rđa, gaji bakterije, mrtvu kožu i stare dlake. Da, prilično gadno. Poprskajte brijač alkoholom pre upotrebe.

Vakumska guma za otpušavanje toaleta

vaakumska-guma-za-otpusavanje-toaleta-6

Posle upotrebe, dezinfikujte alkoholom i pustite da odstoji pre nego što ga stavite pod mlaz vruće vode.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORfokuzz