Kim Kardashian se tokom svoje druge trudnoće udebljala za oko 19 kilograma, a zdrava prehrana i ozbiljan vježbački režim zaslužni su za vidno dotjeranu liniju.

Na svoju idealnu težinu (54 kilograma na 159 centimetara visine) reality zvijezda se nakanila vratiti nakon rođenja svog drugog djeteta u devembru prošle godine.

Uz umjerenu prehranu ona je izgubila 19 kilograma nakupljenih u trudnoći i sa oštrim režimom vježbanja.

Kako kaže svakog dana trčala je po 6 kilometara, izvodila je trbušnjake, čučnjeve i vježbu plank koja osnažuje cijelo tijelo, a svakodnevno je preskakala i 1.000 puta užad za preskakanje.

Uže za preskakanje je odlična, a jeftina ‘sprava’ za cijelo tijelo koje zahtijeva rad velikih mišićnih skupina na nogama i stražnjici, ali i rukama. Ova fantastična aktivnost razvija koordinaciju, elastičnost tetiva, te jača pluće i srce.

Trčanje je vježba visokog intenziteta koja pozitivno utiče na rad srca i krvnih žila i naravno uz nju se brzo tope kilogrami. Najbolje od svega je što ne zahtijeva velike financijske investicije, dovoljno je odjenuti trenerku i tenisice, izaći iz doma i potrčati.

Kim savjetuje da svako ko želi smršati treba samo da se pridržava pravilne ishrane i uz ove jednostavne vježbe kilogrami nestaju kao rukom odnešeni.