Osim što služi za redovnu higijenu usta i zuba, pokazalo se da je pasta za zube izuzetno delotvorna za uklanjanje bubuljica

pasta-za-zubeOSIM što služi za redovnu higijenu usta i zuba, pokazalo se da je pasta za zube izuzetno delotvorna za uklanjanje bubuljica. Princip delovanja zasniva se na primeni kalodonta čim se bubuljica pojavi. Prilikom nanošenja može da se oseti blago peckanje ukoliko je kaladont jak. Kada se pasta nanese na bubuljicu, čeka se 60 minuta da se osuši, a zatim se mesto ispere mlakom vodom i prosuši, potom se stavi hidratantna, potpuno nemasna krema za lice. Ponekad, postupak treba ponoviti nekoliko puta da bi se postigao željeni efekat.

Groznica sa usana biće kao rukom odnesena, ukoliko se na nju stavi sloj kalodonta. Bitno je da pasta za zube bude što duže na groznici, po mogućstvu jedan dan.

Pasta za zube pokazala se i kao odlično sredstvo za jačanje noktiju, naročito ako su slabi, lako lomljivi, listaju se ili su bez sjaja i ne mogu da dostignu željenu dužinu. Da biste otklonili ove probleme, kalodont stavite na nokte, a zatim ih trljajte desetak minuta. Nokte masirajte nežno, bez grubih pokreta koji mogu da im naškode. Ukoliko zanoktice nisu cele, treba sačekati da zarastu, pa tek onda početi sa primenom paste.

Posekotine od žileta takođe se efikasno mogu zaustaviti upotrebom kalodonta. Dovoljno je malo paste za zube da zaustavi krvarenje. Pasta će rashladiti posečeno mesto, zatvoriti ranu i sprečiti dalje krvarenje.