POTRESNO: Još nema pet godina, ali je spreman da umre !

0
71

Maleni Nkaitole, dečak iz Kenije, je jedan od mnogobrojne dece u Africi koja nemaju vodu za piće zbog čega svakog dana umire 4.100 dece, mlađe od pet godina.

Pomislili biste da je četvorogodišnjak premlad da bi imao spisak želja koje želi da ispuni pre smrti, ali ovaj kenijski mališan ga ima.

U Africi svakodnevno umre blizu 4.100 dece, jedno od petoro, mlađe od pet godina zbog nedostatka vode. Mladom Nkaitoleu su tek četiri godine, ali on dobro zna šta u životu želi da radi. Nkaitole je želeo da leti, doživi prvi poljubac, pobedi Juseina Bolta u trci i da ispuni još nekoliko “dečačkih” snova.

“Water is Life” odlučila je da skrene pažnju javnosti na ogroman problem smrtnosti dece u Africi zbog nedostatka pitke vode pa je snimila video u kome ispunjava svaku želju malog Nkaitolea kako bi barem jedno od mnoge kenijske dece doživelo lepe i nezaboravne trenutke koje ostatak sveta uzima zdravo za gotovo.

Idem u avanturu“, rekao je Nkaitole. “Putovanje kroz Keniju… radiću stvari koje sam oduvek hteo”, dodao je i uputio se na izlet koji velika većina njegovih sunarodnika i vršnjaka neće doživeti.
Širom planete Zemlje čak 780 miliona ljudi nema pijaću vodu i jako je velik rizik da će smrtno oboleti pre nego što uopšte dobiju šansu za život.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: index