Svi znamo da na ovim našim balkanskim prostorima postoji velika međunacionalna netrpeljivost, a to se posebno odnosi na neke države i nacije koje su ne tako davno bile u nekim ratnim sukobima, a posebno se to nekako vidi na Srpsko- Albanskim odnosima u kojima već decenijama postoji velika količina zle krvi.

O tim odnosima govori i ova priča koju je na društvenim mrežama podijelila jedna žena, a koja je Srpkinja koja je u jednome trenutku svoga života bila u velikoj ljubavi sa jednim Albancem.

Međutim, kako kaže ova žena, njena porodica je stala na put njihovoj sreći, jer im se nikako nije svidjela solucija da im Albanac postane zet, a njih dvoje su se zavoljeli u vrijeme studija, jer su zajedno studirali. Njen otac je insistirao na zetu Srbinu, i kako ova žena kaže, ta mu se želja na kraju i ispunila, a njen je život postao život prepun tuge i suza.

Muž joj je bio alkoholičar i poginuo je u saobraćajnoj nesreći i jedina dobra stvar iz tog braka je bila ta da je sa njim dobila dvije kćerke, njene vile, kako ih zove, a sve ostalo je samo bilo sjećanje na njenu veliku ljubav iz studentskih dana.

Pa ova žena nastavlja svoju priču tako da je napisala kako je prije neki dan na beogradskom aerodromu čekala svoju sestru, kada je iz mase putnika se pojavio mladić koji je bio isti njena velika ljubav iz mlađih dana, a sa njim su išle i dvije tinejdžerke i jedna starija žena i svo četvero su pričali nešto na albanskom jeziku.

Kroz glavu joj je prošlo da to ne može biti njena ljubav, jer je suviše mlad, da bi samo nekoliko sekundi kasnije iz mase se pojavio i on, ali mnogo stariji, sijed, pomalo pogrbljen sa dvije torbe u rukama. Nije je prepoznao i prošao je pored nje, kako je napisala, kao pored turskog groblja ili je samo odglumio da je nije vidio, ali je ova žena pomislila kako bi sve bilo mnogo drugačije da je prije nekih 28 godina imala više hrabrosti i da je otišla sa svojom ljubavlju u Holandiju, kada ju je on plačući molio da pođe sa njim i da ostavi svoje.

Loading...

Komentari na članak: