Rodila bebu, bila presretna, a kad je pogledala malo bolje uslijedio je šok… (FOTO)

0
528

“Babice su rekle da ni one nikad nisu vidjele ništa slično”, ispričala je novinarima 25-godišnjakinja. Doktori kažu da se ovo događa jednom u 3.000 slučajeva.

beba_zubi_porod_197222095

“Svi su dolazili da vide moju bebu, jer je ovo očito prava rijetkost…”

Mlada mama priznala je da je bila jako zabrinuta kako će dojiti svoju tek rođenu kćerkicu, nakon što je otkrila da se beba rodila sa dva već praktično potpuno formirana donja zuba.

Kod većine beba, zubi se počinju formirati tek u uzrastu od šest mjeseci, i prava je rijetkost da novorođenčad imaju zube. Doktori kažu da se to događa jednom u 3.000 slučajeva!

Zbog toga je i osoblje Univerzitetske bolnice Walesa u Cardiffu bilo jako iznenađeno, izvještava Wales Online.

“Babice su rekle da ni one nikad nisu vidjele ništa slično”, ispričala je novinarima 25-godišnja mama Chloe Pullen, koja se porodila krajem osmog mjeseca ove godine.

Ona je kazaa da je djevojčicu po imenu Rose Esme rodila carskim rezom, bila je pod anestezijom i suprug joj je nakon porođaja rekao da njihova prinova ima zubiće. Onda je i Chloe bolje pogledala i uvjerila se da je to tako.

beba-zubbb

“Bila sam u šoku jer je sve izgledalo toliko čudno”, kazala je žena koja živi u Pantmawru sa suprugom Danielom, vatrogascem, i njihovim dvogodišnjim sinom.

“Daniel je bio iznenađen koliko i ja”, kazala je Chloe, koja je fotografiju poslala rodbini i prijateljima, a odlučila je svoju priču podijeliti i sa javnošću. Ona kaže da, uprkos strahu kako će dojiti kćerkicu, ništa nije boljelo, ali da je mogla osjetiti zubiće.

Zanimljivo je da malena Rose Esme nije prva u porodici koja se rodila sa zubom. I njena baka sa majčine strane rodila se sa zubićem – doduše ne sa dva, nego samo sa jednim.

Ipak, zubići su uklonjeni, a doktori očekuju da će Rose Esme uprkos tome imati sve potrebne mliječne zube, a roditelji su odlučili ova dva čuvati za uspomenu.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: cure