Ubica Tijane Jurić živi bolje od pola Srbije: Igra igrice, gleda TV, ima tri obroka i ide u teretanu

0
1988

U julu 2016. Tijanin otac, Igor Jurić dao je izjavu za medije potresen monstruoznim ubistvom male Anđeline Stevanović u selu Vratarnica kod Zaječara, kada je konstatovao da ubice dece u zatvoru žive bolje nego veliki broj ljudi u Srbiji. Ta rečenica i danas odjekuje u ušima svih građana naše zemlje, jer je, nažalost, istinita

Prošlo je četiri godine od brutalnog ubistva Tijane Jurić koju je mesar Dragan Đurić iz Surčina u noći zmeđu 25. i 26. jula 2014. godine oteo, silovao i ubio. Monstrum se trenutno nalazi u našem najčuvanijem zatvoru u Padinskoj Skeli, takozvanoj Novoj Skeli, gde služi kaznu od 40 godina. Postavlja se pitanje da li je tretman koji ima realan za nekoga ko je izvršio ovako svirep zločin.

Kako saznaje Telegraf, Đurić se u zatvoru ponaša normalno i nije sklon incidentima.1

U toku dana ima pravo na šetnju koja traje dva sata, a redovno mu stižu i paketi 0od porodice.

Prema našim informacijama, njegova majka se preselila kod ćerke u Vojvodinu.

Inače, Đurić ima pravo na odlazak u zatvorsku ambulantu, a u slučaju teških zdravstvenih problema voze ga na VMA ili u Urgentni centar.

Ćelije u Novoj Skeli nisu otvorene i zatvorenici mogu da se sretnu samo u šetnji, ili tokom aktivnosti gde su uvek čuvari sa njima. Dnevno imaju tri obroka, a jedu u ćelijama.

Dvočasovna šetnja u toku dana, tv, korišćenje konzole sa igricama, obroci, teretana, paketi koje dobija dva puta mesečno, posete su nešto što mora da se ispuni po zakonu, i svi zatvorenici imaju isti tretman.

Sa njim je u ćeliji još jedan zatvorenik.

Dragana Đurića, kako se pisalo, posećuje samo majka, a prema poslednjim informacijama, on nije pokazao nikakvo kajanje za ovaj težak zločin koji je počinio. Pokušao je i da dokaže da nije kriv, odnosno, da pronađe advokata koji bi dokazao da mu je policija, prema njegovim rečima, iznudila i podmetnula priznanje.

Naravno, nijedan advokat to nije prihvatio.

Monstrum se ponaša u sladu sa propisima, ne daje nikakve znake po kojima bi se videlo da se kaje za monstruozan zločin koji je počinio, a ne pokazuje ni znake depresije.

PRIZNANJE TOKOM SUĐENJA

(Upozorenje, njegovo svedočenje za neke osobe može biti uznemirujuće)

– Udario sam je automobilom i ugurao u vozilo. Odvezao sam je u neku njivu na strnjiku, ugasio motor i svetla. Izudarao sam je šakom u glavu. Onesvestila se.

– Na mesečini sam video i da joj je usna bila otečena. Ožedneo sam, pa sam se napio vode, posle čega sam upalio farove na vozilu. Otkopčao sam joj pantalone i svukao ih zajedno sa gaćicama.

– Otimala se i ritala nogama. Ostala je u čarapama i grudnjaku. Obrisao sam je mojom majicom po genitalijama i svuda…

OTAC UBIJENE TIJANE JURIĆ

Tokom protekle godine, medijima se obratio i ogorčeni otac Tijane Jurić koji se pozvao na svoje izvore i naveo da Dragan Đurić, po njegovim rečima, živi bolje od polovine stanovnika u Srbiji.

– Ubica mog deteta danas živi u zatvoru bolje od polovine stanovnika naše zemlje. Imaju klimu, teretanu, TV i sve mu je plaćeno. Ne samo da je to bolno za porodice žrtava nego je i sramotno – rekao je pre godinu dana za Telegraf otac ubijene Tijane.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORtelegraf.rs