UPOZORENJE PSIHOLOGA: OVAKVO DJEČIJE PONAŠANJE NE SMJETE TOLERISATI – SASjECITE GA U KORjENU!

0
8872

Ako mu dopustite previše, dijete će vas nastaviti gaziti dok sasvim ne izgubite autoritet.

Roditelji često opravdavaju loše navike i postupke djeteta, jer smatraju da su to samo faze koje će brzo proći. Međutim, postoje situacije u kojima bi mame i tate trebali odmah reagirati, piše Yumama.

Psiholozi upozoravaju da sljedeće probleme u ponašanju koje nikako ne smijete ignorirati, jer će vaša djeca snositi posljedice kada odrastu …

1. Dijete vas prekida dok govorite

Zašto ne treba ignorirati: Vaše dijete je vrlo pričljivo i želi stalno nešto reći ili pitati, a samim tim neprastano prekida vaš razgovor s drugim ljudima. Psiholozi savjetuju da je neophodno naučiti dijete da ne skreće previše pažnju na sebe i da mora biti tolerantno i pružiti šansu drugima da govore. Ovaj problem se treba iskorijeniti još dok su djeca mala, da ne bi ovo ponašanje usvojili i imali problema tijekom odrastanja.

Kako riješiti: Ako ste kod prijatelja ili imate goste, djetetu recite prije posjeta da vas ne uznemirava dok razgovarate osim ako situacija nije baš hitna (ili neka barem pričeka dok završite rečenicu). Potrudite se da dok pričate, dijete radi nešto zabavno sa strane, a ako neće da se odvoji od vas, onda mu objasnite da mirno sjedi. Obavezno kada završite razgovor dozvolite djetetu da vas pita ili vam kaže ono što je htjelo.

Loading...

Komentari na članak: