Premijer je pozvao dobrovoljce iz Beograda da se večeras okupe u 21 sat ispred Sava centra, a ujutru u 8.45 sati ispred Beogradske arene i dodao da je potrebno 1.500 dobrovoljaca

dobrovoljci-beograd

BEOGRAD – Prvi autobus sa dobrovoljcima krenuo je večeras oko 20.10 časova prema Šapcu, gde je hitno neophodna pomoć za ugroženo stanovništvo! Čak 10.000 dobrovoljaca večeras se okupilo ispred Sava centra kako bi što pre pomogli ljudima u Šapcu! Apeluje se na privatne prevoznike da se uključe u akciju spasavanja i prevezu građane do Šapca.

S obzirom na dobar odziv humanih građana, nije se čekao 21 čas, kada je zakazano okupljanje. Već do 20 časova okupilo se čak 500 dobrovoljaca, pa je odmah prvi autobus krenuo put Šapca!

Međutim, reporter Kurira sa terena javlja da je hiljade ljudi pred Sava centru i da niko nije očekivao ovoliki odziv!

Kako je rekao gradski menadžer Goran Vesić obezbeđeno je 40 autobusa, a na naplatnoj rampi na ulazu u Šabac dobrovoljce će sačekati policija koja će ih dalje raspoređivati. Komentarišući veliki odziv, Vesić je istakao da smo pokazali da smo solidarni i svesni situacije u kojoj se nalazimo.

Jedan od dobrovoljaca, Milojko Nikolić iz Šumadije, rekao je da je njegov motiv, iako nema rodbinu u Šapcu, da pomogne ljudima na koji god način može.
Takođe, i devetnaestogodišnji Aleksandar Kocić iz Vinče, rekao je da želi da pomogne ljudima koji se nalaze u teškoj situaciji.

Vučić je na sednici Štaba za vanredne situacije rekao da se Šabac mora braniti “praktično ratnim merama”.

Sutra u 8.45 ispred Beogradske Kombank arene krenuće još jedan broj autobusa ka Šapcu.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić danas je na sednici Republičkog štaba za vanredne situacije apelovao na građane koji žele dobrovoljno da pomognu sugrađanima u Šapcu. Premijer je pozvao dobrovoljce iz Beograda da se večeras okupe u 21 sat ispred Sava centra, a ujutru u 8.45 sati ispred Beogradske arene i dodao da je potrebno 1.500 dobrovoljaca.

Premijer je rekao da će u Šapcu morati da se primene “ratne mere”. Vučić je naložio ministarki Zorani Mihajlović da hitno obezbedi četiri autobusa i da se sva ugrožena područja moraju evakuisati.