(VIDEO) NJOJ SE DIVI ĐOKOVIĆ: Rasplakaće vas DIRLJIVA PORUKA koju je Novak poslao devojci bez ruku

0
979

Dejana Bačko je rođena bez gornjih ekstremiteta i od deteta koje nisu želeli da prime u vrtić izrasla je u studentkinju Akademije umetnosti.

Prvih pet godina života Dejana je provela u jednom od domova za decu sa posebnim potrebama. Njeni roditelji su shvatili da njoj tamo nije mesto, te su je vratili kući.

– Uvek se pitam zašto sam ja ovako baš rođena, ali Bog je tako hteo, možda mi nije dao ruke, ali mi je dao drugi talenat, objašnjava ova devojka koja kaže da je uvek srećna i nasmejana.

Od pete godine učila je kako da živi samostalno. Učila je kako da se obuče, opere zube, namesti krevet, a nisu joj strani ni kuhinjski poslovi. Tada je počela njena čarolija sa platnom. Oslikala je puža, a četiri godine kasnije počinje istraživanje sa bojama.
– Nikada me nije sputavalo u životu to što sam rođena bez ruku. Uz majku Sandru, koja mi je najveća podrška, sve mogu. Jedino ne mogu da zakopčam dugme na farmericama – kaže Dejana i navodi da joj je kao detetu jako teško padalo, da je mamu molila da joj da njene ruke.

Na pitanje kako se oseća kada neko drugi pokuša da uradi nešto što može samo ona, Dijana kaže da tada bude srećna i uzbuđena.

Dejana je upisala studije slikarstva i nada se da će jednog dana postati poznata slikarka!

– Volim boje, volim platno, to me jednostavno ispunjava, rekla je Dejana koja je počela da slika još sa 5 godina. Kaže da je probala sve tehnike slikanja i da je imala svoje izložba, a prvu već sa 8 godina.

Pored toga ona se bavi tekvondom i može sve tehnike da radi nogama.

Našla sam na Fejsbuku informacije o klubu, pozvala sam trenera i pitala da li mogu da se upišem, a on je rekao naravno. Posle 4 meseca na državnom prvenstvu osvojila sam zlatnu medalju. Imam još jednu medalju, srebrnu sa Evropskog prvenstva koje je bilo u Varšavi.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORkurir