ŽIVOTNA PRIČA: Išla je u solarijum 5 puta nedeljno, a onda se to dogodilo…

0
360

Decenijama je išla u solarijum, uvjerena da su ljudi ljubomorni na njen ten: Evo šta joj se dogodilo…

Prije četiri godine je prvi put primjetila neku bjeličastu masu na nosu, ali je riješila da je ignoriše. To je trajalo godinama, a onda je izbočina počela da krvari i nikako nije htjela da zaraste.

solarijum

Ona je, međutim, i pored toga čekala nevjerovatnih sedam mjeseci prije nego što se obratila ljekaru.

Džo Irving (32), stjuardesa iz Blekpula, Velika Britanija, počela je da intenzivno ide u solarijume kada je imala samo 14 godina, i koristila ih je pet puta nedeljno!

Kada je ostala trudna, i dalje je nastavila sa praksom korištenja solarijuma, jer je u međuvremenu razvila tanoreksiju (zavisnost od solarijuma).

Prije četiri godine je prvi put primjetila neku bjeličastu masu na nosu, ali je riješila da je ignoriše. To je trajalo godinama, a onda je izbočina počela da krvari i nikako nije htjela da zaraste.

Ona je, međutim, i pored toga čekala neverovatnih sedam mjeseci prije nego što se obratila ljekaru.

– I dalje bih to ignorisala da nije bilo mog dečka koji me je molio da se posavjetuje sa nekim – kaže Džo.

solarijum-1

Kada se obratila ljekaru, on joj je rekao da ne bi trebalo da je u pitanju nešto opasno, te da samo prati šta će se događati, i da se javi ukoliko dođe do novih promena.

– Pošto nije paničio, smatrala sam da nemam razloga za brigu – rekla je Džo medijima. Par mjeseci kasnije, ipak je riješila da potraži i drugo mišljenje, a taj ljekar joj je gotovo odmah ustanovio rak kože.

Hitno je operisana, a dio kože koji joj je skinut sa nosa zamjenjen je kožom sa ušiju.

Danas je potpuno zdrava, i kako kaže, ne gleda na rak kao na tragediju, već kao na poziv za buđenje:

Prijatelji su mi se stalno smijali, i u šali govorili da bolujem od tanoreksije jer decenijama nisam videla svoju prirodnu boju kože.

Ja sam bila ubjeđena da su samo ljubomorni na moj ten.

Kada danas pogledam svoje stare fotografije, uviđam da sam izgledala užasno, i više mi nikada neće pasti na pamet da idem u solarijum – zaključuje na kraju Džo.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: dnevno