BOSANCI I SRBI NAJVIŠE KORISTE FACEBOOK: Ostatak je pod “carstvom” Google-a

0
265

Ako ste se ikad zapitali koje su internet stranice najpopularnije u svijetu, odgovor na vaše pitanje stigao je u obliku infografika.

Naravno, nije teško pogoditi da su Google i Facebook dominantni, posebno u Evropi i Americi, ali ni da Baidu “drži” Aziju.

– Situacija je daleko kompleksnija u Aziji jer su lokalni konkurenti uspjeli da se odupru Facebook-u i Google-u koji su dva jaka američka “carstva”. Baidu je najpoznatija kineska mreža i trenutno je koristi više od pola milijarde korisnika.

U isto vrijeme vidimo da je Baidu jak i u Južnoj Koreji (jači je čak i od južnokorejske Navera). Međutim, uskoro bi mogli vidjeti i širenje Baidua izvan granica Azije – objašnjavaju autori.

Japan i Tajvan pripali su Yahoo-u, portal Al-Watan Voice najposjećenija je stranica u Palestini, mejl servis Mail.ru najposjećeniji je u Kazahstanu, društvena mreža VK najpopularnija u Bjelorusiji, a Yandex u Rusiji.

internet-mapa

Mnogi su se složili s autorima i tvrde kako je karta pokazala da bi Google trebalo da se zabrine za svoj položaj na tržištu zbog širenja Baidua.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: telegraf