OGLAŠIVAČI ĆE BITI SRETNI: Ne baš dobra vijest za korisnike Facebooka

0
48

Facebook je korak bliže prikazivanju videooglasa s automatskom reprodukcijom u korisničkim News Feedovima. Ovo je odlična vijest ako ste oglašivač, ali ako ste korisnik baš i nije.

facebook-videooglasiFacebook je počeo testirati videa s automatskom reprodukcijom (AutoPlay) na mobilnim NewsFacebook Feedovima male skupine slučajno odabranih korisnika. Kompanija o takvim oglasima razmišlja gotovo cijelu godinu. Naime, ovaj potez navodno je prvo bio planiran za travanj ove godine, ali Facebook je to odgodio za jesen ili kasnije. U najnovijem izvješću najavljuje se uvođenje ovih oglasa u listopadu.

Unatoč tome, mnogi oglašivači već prikazuju videooglase na Facebooku, samo oni nisu postavljeni tako da se automatski pokrenu čim korisnik dođe na stranicu.

Prema pisanju web stranice Ad Age, kompanija pokušava uvjeriti oglašivače da kreiraju originalne videosadržaje za prikazivanje na News Feedu umjesto da jednostavno koriste već postojeće televizijske reklame (iako u trajanju od 15 sekundi, umjesto standardnih 30).

Cijena oglasnog prostora na Facebooku navodno će biti od milijun do 2,4 milijuna dolara, ovisno o položaju na web stranici.

Ari Jacoby, izvršni direktor Solve Media, kaže da Facebook ne može sjedati na dvije stolice u smislu da pokuša zadovoljiti i oglašivače i korisnike.

“AutoPlay oglasi su obično iritantno ometanje korisnika. Većina zakupaca preferira ‘klikni i gledaj’ videooglase i regulira AutoPlay oglase da pojeftine strategije dosega. Kako bi bili učinkovitiji, videooglasi trebaju biti lako pamtljivi i ostavljati trajan pečat – AutoPlay funkcija bez zvuka to vjerojatno nije u stanju”, rekao je.

U svjetlu ove vijesti, zanimljiva je još jedna mogućnost o kojoj se nedavno počelo više raspravljati, a ta je da će Facebook navodno dopustiti GIF oglase na svojim stranicama.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: net.hr