Pametni telefoni krivi za bol u leđima kod 84 posto mladih

0
51

Poruke i mailovi ne mogu se drugačije napisati osim vratom nagnutim prema dolje, zbog čega sve više mladih pati od bolova u vratu i gornjem dijelu leđa

pisanje-porukaMladi od 18. do 24. godine češće su na bolovanju nego njihovi roditelji, a za to su uglavnom krivi gadgeti, otkrilo je istraživanje britanskog osiguravajućeg društva Simplyhealth.

Gotovo 84 posto mladih pati od bolova u leđima zbog pisanja poruka, e-mailova i igranja igrica na pametnim telefonima i tabletima, piše Daily Mail.

Skoro devet sati na dan provedu ispred računala, ne računajući pritom TV, a gotovo 66 posto mladih poruke piše pogrbljeno. Najviše problema imaju s bolovima u gornjem dijelu leđa i u vratu, a stručnjaci su ovaj sindrom nazvali “iPosture” ili “iDržanje”.

– Iako je bol u donjem dijelu leđa najčešća, sve više mladih ima problema s vratom za što možemo okriviti pogrbljeno držanje i zurenje u računalo. Također, danas sve manje roditelja opominje svoju djecu da se drže uspravno zbog čega su bolovanja sve češća – istaknuo je dr. Brian Hammond iz britanske udruge za bolove u leđima “BackCare”.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: 24sata