YouTube počinje naplaćivati pojedine kanale?

0
50

YouTube planira da počne da naplaćuje gledanje specijalizovanih kanala, a to bi moglo da se desi čak i ove nedjelje.

youtube-top-10-video-klipova

Odluka, o kojoj se razmišlja već nekoliko mjeseci, ima za cilj da pomogne kanalima da finansiraju raznovrsniji sadržaj kao što su televizijske serije i filmovi.

Servis će uključivati do 50 YouTube kanala i pretplata na svaki počinjaće od 1.99 dolara mjesečno, tvrde neimenovani izvori.

Sa druge strane, portparol kompanije izjavio je za sajt Mashable da „YouTube nema trenutno šta da najavi, ali da razmišlja o stvaranju platforme koja bi uključivala i pretplatu i koja bi korisnicima obezbijedila još više sjajnih sadržaja“.

Glasine o želji YouTubea da profitira na ekskluzivnom sadržaju postoje već neko vrijeme, a u januaru je sajt AdAge izvijestio da je kompanija zatražila od male grupe kanala da se prijave na listu onih koji će se uskoro naplaćivati.

„Oduvijek smo se vodili idejom da određeni sadržaj zahtijeva određeni model naplate. Važno je da, bez obzira na model, naši kreatori ostvare uspjeh. Postoji veliki broj njih koji misle da bi imali koristi od sistema naplate, tako da trenutno razmatramo tu ideju“, prenio je Mashable.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: depo