Brza dijeta: Napravite napitak koji “prži” masne naslage

0
98

Sasi dijetalnu vodu možete napraviti sami od jednostavnih sastojaka. Sintija Sas, koja je osmislila taj napitak, tvrdi da već nakon četiri dana redovne konzumacije tog pića možete izgubiti tri kilograma i skinuti 10 centimetara u obimu struka.

brza-dijeta-napitak-przi-kilogrameDa biste napravili Sasi vodu treba vam svježi đumbir, svježi listići mente, jedan krastavac, jedan limun i 8,5 čaša vode (koristite filtriranu ili flaširanu vodu – čaša je od 250 ml).

Operite limun, rasijecite ga na polovine i izvadite sjemenke. Svaku polovinu malo zasijecite i ubacite u posudu s vodom (8,5 čaša). Ne gulite limun, a nemojte ni cijediti sok u vodu. Krastavac ogulite i nasijecite na kolutiće i dodajte u vodu. Uzmite 8 do 12 listova svježe mente, operite ih i dodajte i njih.

Ogulite đumbir srednje veličine i narendajte u smjesu s vodom. Sve to izmiješajte, poklopite i stavite u frižider preko noći. Sljedeći dan pijte samo Sasi vodu, rashlađenu, kada ste žedni. Bar četiri dana pripremajte svaki dan svježu Sasi vodu s navedenim sastojcima da biste vidjeli rezultate. Vodu možete i procijediti svaki put kada je sipate u čašu. Ona sadrži nula kalorija i poznato je da sama voda uveliko pomaže mršavljenju, a ovi ostali sastojci ubrzavaju proces sagorijevanja masnih naslaga i sigurno smanjuju stomačić.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: zena.blic.rs