Fotografija je u kratkom roku dobila 190.000 lajkova te je podijeljena više od devet milijuna puta.

Kada je 23-godišnjoj Engleskinji Bethany Townsend dosadilo skrivanje vrećica na trbuhu nakon kolostomije, fotografirala se u bikiniju i tu je fotografiju dala objaviti na Facebooku. Nije ni slutila da će nakon toga postati prava internetska senzacija.

Fotografija je u kratkom roku dobila 190.000 lajkova te je podijeljena više od devet milijuna puta. Bethany je tada shvatila da se nema čega sramiti te je dobila samopouzdanje da ostvari svoj san i postane model.

djevojka-2

Bethany boluje od Crohnove bolesti, kronične upalne bolesti crijeva, još od djetinjstva. Prošla je nekoliko operacija i od 2010. godine ima dvije vrećice na trbuhu u koje odlazi probavljena hrana. Iako je bila sretna što je sve to preživjela, bila je shrvana činjenicom da će morati živjeti s vrećicama od kolostomije, zbog čega je odustala i od manekenstva. Samopouzdanje za pokazivanje tijela nije dobila ni nakon vjenčanja sa 33-godišnjim Ianom, koji je pun podrške. Upravo je on snimio fotografiju koja je obišla svijet dok su bili na odmoru u Meksiku.

Šest mjeseci poslije Bethany je svoju fotografiju poslala udruzi za oboljele od Crohnove bolesti. Udruga je fotografiju objavila na svojim stranicama i tako mnogim oboljelima pružila inspiraciju i podršku, piše The Huffington Post.

– Ako mogu nadahnuti ili pomoći drugima koji su u situaciji kao ja da se osjećaju malo bolje, onda sam stvarno sretna – rekla je Bethany.