Ljetna sezona odmaranja i roštiljanja: uživajte i ostanite vitki uz 6 jednostavnih savjeta

0
53

ljetna_hrana

LJETO je u punom jeku, a s njim i boravak na otvorenom i ukusna hrana. Uz svu tu hranu s roštilja, slatkiše i alkoholna pića teško je održati vitku liniju. Evo šest jednostavnih savjeta kako da ipak uspijete u tome:

1. Prije nego krenete na roštilj najedite se povrća. Povrće sadrži malo kalorija i kad dođete na roštilj već ćete biti siti i imat ćete manje mjesta za nezdrava iskušenja.

Napomena: Izbjegavajte umakanje povrća u umake s puno kalorija. Ako ne volite povrće jesti samostalno, jedite ih s umakom od rajčica ili balzamičnog octa. Neka umak koji izaberete ima maksimalno 50 kalorija.

2. Napravite ražnjiće od voća. Oni su apsolutni hit i vole ih djeca i odrasli. Jednostavno na drvene štapiće i na njih nabodite komade lubenice, grožđe i breskve. Lubenica je izvrsna ljetna hrana. Ima minimalno kalorija, bogata je vodom i vitaminom C. Odaberite voćne ražnjiće umjesto čipsa i keksa i izbacit ćete višak kalorija.

3. Umjesto hot doga i hamburgera izaberite pileća prsa. Izbjeći ćete stotinjak kalorija viška, kao i prekomjernu količinu soli.

4. Kad je salata u pitanju izaberite samo one zelene. Salate od tjestenine i krumpira s dodatkom majoneze i različitih dresinga sadrže prekomjeran broj kalorija, pa radije preskočite takve salate.

5. Za svako alkoholno piće koje popijete, popijte dva bezalkoholna koja ne sadrže kalorije. To će vas svakako usporiti u ispijanju alkohola, samim time i u broju unesenih kalorija. Uz to ćete unijeti dovoljno tekućine i nećete biti mamurni sljedeći dan.

6. Budite aktivni. Bacajte frizbi, igrajte badminton, odbojku…Aktivnosti će vas odvratiti od razmišljanja o hrani, a i sagorjet ćete kalorije na zabavan način.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: www.index.hr