Par trikova uz pomoć kojih će vam u hladnjak stati više namirnica

0
74

hladnjak-1Koliko vam se puta dogodilo da otvorite frižider i jednostavno nemate mjesta za nove stvari? Veće iznenađenje nastupa kada presložite postojeće namirnice i shvatite koliko ste prostora uludo potrošili.

Organiziranje prostora jedna je od najvažnijih stvari u svakoj kuhinji kako biste imali pristupačnost postojećim stvarima, ali i mjesta za staviti nove stvari koje donesete iz kupovine.

Jedan od najboljih načina da uštedite prostor u hladnjaku jest da stvari u njega pospremate bez originalnih pakiranja koji samo nepotrebno zauzimaju mjesto. Primjerice, kutiju od riže slobodno možete baciti s obzirom da je ona u većini slučajeva ionako dodatno zapakirana u plastiku, a tih nekoliko centimetara prostora sigurno će dobro doći.

Kada govorimo o rasporedu namirnica u hladnjaku, u stražnjoj strani polica pohranite stvari koje ne koristite toliko često i koje imaju duži vijek trajanja, a neka naprijed budu one namirnice za kojima redovito posežete ili koje je potrebno potrošiti u što kraćem roku.

hladnjak-2Još jedan trik u pohranjivanju stvari, kako u hladnjaku tako i u smočnici, je grupiranje stvari. Povrće stavite na jedno mjesto, začine na drugo, umake na treće i tako dalje. Za još bolju učinkovitost prilikom organizacije razmještaja stvari u kuhinji možete koristiti male kutije kako biste u svakom trenutku znali koja vrsta namirnica stoji gdje.

Isto tako, korisno je u hladnjaku držati bočicu s raspršivačem u kojoj se nalazi mješavina vode i octa kako biste pri ruci imali sredstvo za čišćenje svaki put kada vam se unutar hladnjaka nešto zaprlja ili prolije. Takve nezgode sanirajte odmah kako biste spriječili nakupljanje bakterija.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: net,hr