Po bakinom receptu – Pita sa pekmezom od jabuka

0
140

Saznajte kako da napravite ukusnu pitu sa pekmezom od jabuka po bakinom receptu.

— Sastojci za agdu —

1 čaša mlijeka
1 čaša pekmeza od jabuka
1/2 čaše ulja
100g margarina
1 prašak za pecivo
250-300g brašna

— Pripema —

U šerpu sipajte mlijeko, pekmez, ulje i margarin da prakuha. Čim počne ključati dodajite brašno i prašak za pecivo.

Miješajte dok se tijesto ne sjedini i ne odvoji od šerpe.

Nakon toga, skinite sa peći i spustite da se malo ohladi, oblikujte i pecite oko 40 min na 170 stepeni.

Dok se pita peče pripremite agdu.

— Sastojci za agdu —

1 čaša šećera
1 čaša vode
1/2 čaše pekmeza

Sjedinite sve sastojke u šerpu i pustite da prokuha. Zalijte vrelu pitu sa 2/3 prohlađene agde, a zatim ostatak vratite ponovo na peć.

Kuhajte dodatno još oko 2 minuta, te zalijte još jednom pitu

Loading...

Komentari na članak: