PUNJEN JAJIMA – Krompir na sasvim novi način (FOTO)

0
103
Foto: LPM

I onda kada pomislite da ne postoji način na koji do sad niste spremali ili jeli krompir, mi smo tu da vas uvjerimo u drugačije. Donosimo vam recept sa Our best bites sajta za krompir punjen jajima.

Foto: LPM
Foto: LPM

Ako vam je ponestalo ideja kako da spremite krompir, evo jedne kreativne ideje. Ovako pripremljen krompir možete poslužiti kao prilog uz neko posnije meso ili kao toplo predjelo, odaberite sami.

Potrebni sastojci:

Krompiri ispečeni u kori, lagano ohlađeni
Istopljeni puter
So, biber
Naribani sir (čedar, gauda, ementaler)
Jaja
Punjenje po želji (pršut, slanina, mladi luk, sitno sjeckana paprika)

Rernu zagrijte na 190C.

Krompir polegnite i uzdužno odrežite vrh svakog krompira. Uz pomoć kašičice lagano izdubite krompir, ostavljajući tanki sloj krompira uz koru. Pazite da ne probušite dno.

Foto: LPM
Foto: LPM

Unutrašnjost krompira premažite rastopljenim maslacem i pospite solju i biberom. Dno krompira napunite naribanim sirom , a zatim slažite osatatak sastojaka po želji (mladi luk, sitno sjeckana paprika, slalnina, pršut) pustite mašti na volju.

Foto: LPM
Foto: LPM

Pecite u rerni 20-ak minuta, belance bi trebalo biti dobro pečeno, a žumance pomalo tečno.

Foto: LPM
Foto: LPM

Na kraju, na vrh fila razbijte po jedno jaje u svaki krompir, pospite sa još malo soli i bibera i po želji, još malo sira.

Foto: LPM
Foto: LPM

Napomena: Krompire u kori pecite zamotane u foliji oko sat vremena na temperaturi od 220C.

Savet: Krompir koji ste izdubili iskoristite za pire ili krompir salatu.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: lifepressmagazin