alkohol-lice
Foto: Drinking Mirror

AKO ŽELITE vidjeti kakav učinak na vaše lice i izgled ima količina alkohola koju dnevno popijete,  možete to napraviti uz pomoć aplikacije Drinking Mirror.

Ona je dostupna i besplatna i na Androidima i na iPhoneovima, a ranije ove godine nastala je kao dio kampanje škotske Vlade u borbi protiv alkoholizma među ženama, Drop a Glass Size. Omogućava vam da se fotografirate, ukucate koliko prosječno dnevno imate običaj unositi alkoholnih pića u organizam te potom vidite kako ćete zbog toga izgledati za 10 godina.

I iako u nekim slučajevima rezultat može biti malo pretjeran, ovo je u svakom slučaju jako dobra taktika za smanjenje unosa količine alkohola kod onih koji jako puno piju.

Veza između zdravlja i alkohola nije sasvim jasna, pogotovo kad se uzmu u obzir istraživanja u kojima se tvrdi da u malim količinama alkohol može pogodovati zdravlju. Dermatolozi pak tvrde da popucale kapilare nemaju veze s pijenjem, ali nitko ne poriče da nam je zbog previše alkohola koža dehidrirana i umorna, prenosi Huffington Post.

Osim putem mobitela, sebe za 10 godina s posljedicama alkohola možete vidjeti i ovdje.