KAKO MAMA KAŽE: Cure, s ovim tipom dečka nema vam života!

0
375

Kada nečije dijete odraste, roditelji se nađu u situaciji da trebaju prihvatiti njegovu partnericu. Nakon razdoblja zabavljanja dolazi razdoblje ozbiljne veze, koja vodi braku i osnivanju vlastite obitelji.

Sve to mijenja raniji emotivni odnos odraslog djeteta prema roditeljima. Kada osoba ima dovoljno dobar odnos s partnericom, normalno je da emocionalna povezanost postane važnija od vezanosti za roditelje.

Prednost se daje suputniku s kojim će se u daljnem životu podizati i odgajati djeca. Kako bi ovaj prijelaz prošao glatko, roditelji trebaju prihvatiti ovu promjenu. Unatoč tome što je netko u dugogodišnjoj zadovoljavajućoj emotivnoj vezi, moguće je da bude daleko snažnije vezan za jednog od roditelja.

Postoje tatine kćeri, tatini sinovi i mamine kćeri, ali je najupečatljiviji mamin sin. Iako je fizički odrastao, mamin sin nije dobio psihološku dozvolu od svoje majke da emotivno odraste, piše Politika.

Ove majke su iznimno posvećene sinovima i često u tom odnosu nalaze smisao svog života. Kako odraslom i samostalnom sinu majka nije potrebna, ove majke se nesvjesno plaše da će postati nepotrebne i beskorisne, bez životnog smisla.
One svjesno potiču njegovo odrastanje i samostalnost, ali istovremeno nesvjesno upućuju suprotne poruke, etiketirajući sina kao naivnog, povodljivog, nesposobnog i pasivnog – dakle nespremnog za samostalnost.

Često su to jednoroditeljske obitelji u kojima se majka požrtvovano posvetila djetetu, zanemarujući sebe, tako da ne zna kako bi živjela izvan uloge majke. Pojedine majke razočarane u ljubav muža, svu svoju ljubav usmjere prema sinu.

Nijedna nije dovoljno dobra

Kada je sin simbolično vjenčan za svoju majku, ne može se dovoljno kvalitetno emotivno vezati za svoju partnericu, tako da se ona ne osjeća dovoljno prihvaćenom i ne može razviti osjećaj pripadnosti što je osnova dobre veze. To destabilizira ovakve brakove.

Ovim majkama niti jedna djevojka nije dovoljno dobra za njihove sinove. Ako djevojka prihvati majčinu dominaciju i uđe u ulogu ‘nove kćeri’, tada je majka može prihvatati, ali samo dok se podređuje. Nekada je na prvi pogled jasno da je netko mamin sin, a nekada se to otkrije tek nakon ulaska u brak. Kada to otkrije, žena se nada da će se muž promijeniti i emotivno sazrijeti. Kada shvati da neće, da ih je u braku uvijek troje, nastaju konflikti.

Njemu to samo potvrđuje kako je ‘mama u pravu’ i da je pogrešno izabrao, a u slučaju razvoda, zajedno okrivljuju ženu. Stoga je najbolje da djevojke koje traže ozbiljne veze izbjegavaju mamine sinove.

Ukoliko sa zakašnjenjem otkriju da su u braku s jednim takvim, i ako mu žele “otvoriti oči”, moraju biti vrlo strpljive i činiti to polako i oprezno. Ne treba zaboraviti da je on od najranijeg djetinjstva podvrgnut hipnotičkoj idealizaciji svoje mame.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORnet.hr