Zašto nije dobro biti prijatelj s bivšim na Facebooku?

0
74

Ne samo da na Facebooku možete potrošiti sate svog dragocjenog vremena, neka istraživanja pokazuju da ova društvena mreža može loše utjecati na vaše emocionalno zdravlje

Nedavna studija provedena na Sveučilištu Brunel pokazala je da čak polovica korisnika Facebooka, što je danas više od pola milijarde ljudi, riskira narušavanje psihološkog zdravlja ako koristi društvenu mrežu za špijuniranje svoje bivše ljubavi, piše Daily Mail. Čak i ako ste se priključili Facebooku da biste povremeno pogledali fotografiju s vjenčanja svoje nećakinje ili slike nove bebe svoje kolegice, teško je odoljeti da ne pogledate što radi bivši.

Otvarajući njegov profil, možda ćete vidjeti kako grli neku drugu ženu ili je na večeri kod zajedničkih prijatelja, no i najnevinije informacija možete doživjeti kao nož u srce.

Prije pojave Twittera, Facebooka i Instagrama, trebali smo se temeljito potruditi da saznamo detalje iz novog života bivšeg tražeći informacije od prijatelja ili izlazeći na njegova omiljena mjesta.

No sada ga možemo kontinuirano pratiti, provjeravati gdje je, što radi i s kojim se druži, a sve to život bez njega ili nje čini težim, kaže autorica studije dr. Tara Marshall.

U studiji su dr. Marshall i njezin tim utvrdili kako su se od propale veze dulje liječili oni koji su ostali prijatelji s bivšim partnerom na Facebooku, nego oni koji su odmah kliknuli ‘unfriend’.

Izvor: Magazin.ba / bh-index

Loading...

Komentari na članak: