Mirisna svijeća od pomorandže

0
88

Sve što vam je potrebno je jedna pomorandža, pola kafene kašičice maslinovog ulja i nekoliko kapi eteričnog ulja od pomorandže.
mirisna-svijeca-od-pomorandzeZbog sočnog sadržaja bogatog mineralima, vitaminom C i vodom, pomorandžu nazivaju i kraljicom voća.

Iako njena kora nije za jelo, ali je strugana odličan začin, jedna interesantna ideja može da vas podstakne da dobro razmislite prije nego što bacite koru od pomorandže. Jer, od nje, u samo nekoliko poteza, možete da napravite pravu mirisnu svijeću koja će potpuno prirodno osvježiti vazduh u vašem domu.

Pomorandžu lagano zasjecite nožem na pola i prstima pažljivo oslobodite koru tako da dobijete dvije polulopte, a zatim iz njih izvadite jestivi diο. Za pravljenje mirisne svijeće iskoristite polovinu pomorandže u kojoj je ostala unutrašnja bijela peteljka koja će vam, u stvari, odlično poslužiti kao fitilj.

Na njega ćete sipati malo maslinovog ulja pomješanog sa par kapi eteričnog ulja od pomorandže.

Vašu mirisnu svijeću od pomorandže možete da stavite u neku lijepu keramičku činijicu. Kada upalite fitilj, egzotični miris ovog južnog voća proširiće se na sve prostorije.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: novosti