Pet namirnica koje će brzo izliječiti mamurluk

0
65

Popili ste nekoliko koktela više sa drugar/icama? Izašli ste i usred radne sedmice i dobro se zabavili, ali sada ne znaš kako da se pomjeriš iz kreveta? Ako imate osjećaj da ste malo pretjerali, a nemate vremena za cjelodnevno izležavanje u krevetu donosimo spisak od pet stvari koje će brzo izliječiti mamurluk.

5-namirnica-mamurluk1. Prirodni voćni sokovi

Ujutro obavezno ispij jednu čašu prirodnog voćnog soka. Sok će vratiti šećer u tvoju krv i boju u tvoje lice, a preko potrebni vitamini daće ti snagu i energiju da nastaviš s danom.

2. Voda

Stari lijek koji najbolje pali. Voda je preko potrebna dehidriranom tijelu, a osim što će ti pomoći da izbaciš štetne matetije iz organizma, ukloniće glavobolju i osjećaj mučnine.

3. Kiseli krastavčići

Možda ti to sada zvuči čudno, no kiseli krastavčići jedan su od najboljih lijekova u borbi protiv mamurluka. Sadrže visoku dozu vitamina A i K, bogati su magnezijumom i kalcijumom, pa tako i izvrsni za vraćanje snage u tvoje tijelo.

4. Tuna iz limenke

Ako ti nije previše mučno, pojedi tunu uz malo hljeba (i nekoliko krastavčića). Tunjevina je bogata mineralima i dobrim masnoćama pa je nutricionisti smatraju idealnim obrokom nakon pijanke.

5. Banane

Savršeno voće za liječenje mamurluka je – banana! Banane sadrže vitamine vitamine A, B6, C, E i G, tri prirodna šećera i ugljeni hidrati pa instant vraćaju energiju i snagu u “izmučeno tijelo”.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: Trojka.rs