TOP 10: Najbolje destinacije za nezaboravnu kupovinu

0
64
Foto © mi9.com

Najomiljenija destinacije za ljubitelje šopinga je Njujork, zatim sledi Tokio, dok je na trećem mestu London

Foto © mi9.com
Foto © mi9.com

NJUJORK – Najomiljenija destinacija za kupovinu na listi koju je sastavio američki sajt CNN.com na osnovu kvaliteta ponude za ljubitelje šopinga je Njujork, zatim sledi Tokio, dok je na trećem mestu London.

Prvoplasirani Njujork poznat je po brojnim buticama najpoznatijih modnih kreatora u Ist Vilidžu, špoping centrima u Viliamsburgu, prelepim radnjama u Bruklinu i Brodveju.

Drugoplasirani Tokio pleni ljubitelje kupovine svojim trgovinskim centrima, zabavnim parkovima sa poslednjim tehnološkim inovacijama, buticima sa ekstravagantnim modelima i restoranima koji zadovoljavaju ukus najprobiljivijih ljubitelja gastronomije. Za poklonike visoke mode preporučije se kvart Ginza i Harajuku, a za ljubitelje najmmaštovitijih suvenira kvart Asakusa.

Trećeplasirana je britanska prestonica London zbog brojnih butika koji predstavljaju pravi trezor mode iz čitavog sveta.

Četvrtoplasirani je prestonica Malezije Kuala Lumpur, gde se nalaze tri od 10 najvećih trgovinskih centara u svetu.

Na petom mestu omiljenih turističkih destinacija u svetu je prestonica visoke mode Pariz, na šestom Hong Kong sa obiljem kineske jeftine robe, ali i sa radnjama za one sa najdubljim džepom.

Na sedmom mestu je argentinska prestonica Buenos Airies, neprikosnovena u pogledu najraznovrsnijih proizvoda od kože, ali i raj za ljubitelje gastronomije i nakvalitetnijih vrsta vina.

Na osmom mestu je Beč, poznat po prestižnim prodavnicama kristala i velikim božićnim rasprodajama. Ljubitelji bečke kuhinje, a posebno poslastica česti si posetioci austrijske prestonice.

Na devetom mestu je najveći svetski trgovinski centar Dubaji, a na desetom Madrid koji nudi vikend kupovine po znatno povoljnijim cenama nego London.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: novosti