Češnjak učinkovito pomaže u sagorijevanju masnoće u pojasu trbuha povećanjem potrošnje energije.

Češnjak se u kuhinji koristi za poboljšanje okusa i kao začin, ali djeluje i kao efikasan lijek, sagorijeva masnoću i pomaže u detoksikaciji.

Istraživanja su pokazala da češnjak može biti učinkovit u procesu mršavljenja te da treba biti neizbježan dio prehrane. Češnjak je bogat izvor vitamina B6 i C, vlakana mangana i kalcija, a uz to igra i ključnu ulogu u kontroli tjelesne težine.

Istraživanje objavljeno u časopisu Journal of Nutrition navodi da je češnjak usko povezan sa sagorijevanjem masnoće. Dokazano je da spojevi alicina prisutni u bijelom ruku stimuliraju proces sagorijevanja masti.

Stručnjaci preporučuju da svakodnevno jedenje čepnjak predstavlja odličan način za učinkovito mršavljenje, piše Klix.

Češnjak je prirodni diuretik te povećava proizvodnju urina u organizmu, što u konačnici dovodi do gubitka masti i izlučivanja. Osim toga, češnjak učinkovito pomaže u sagorijevanju masnoće u pojasu trbuha povećanjem potrošnje energije.

Posebno je korisno ujutro konzumirati sirovi češnjak s vodom. Možete u toplu vodu dodati sok od limuna te češnjak, a zatim to odmah popiti. Ova kombinacija rezultira gubitkom tjelesne težine.

Poznato je da češnjak smanjuje apetit te da čovjeka čini sitim duže, a time sprječava prejedanje. Također daje energiju i sagorijeva višak kalorija, a uz to poboljšava metabolizam i imunitet.

Istraživanja su pokazala da češnjak održava razinu kolestorola u krvi. Dokazano je da konzumacija češnjaka izravno utječe na krvne žile i kolesterol. Povećava razinu testosterona, a to rezultira snažnijom erekcijom i dodatnom energijom.

Odličan je za detoksikaciju jer uklanja sve toksine i poboljšava probavu, ali ga ne treba jesti u prevelikim količinama. Najbolje je potražiti savjet nutricioniste.

Negativna strana je svakako miris češnjaka, ali se i taj problem može riješiti tako što ćete ga progutati, a ne žvakati. Na taj način ćete izbjeći zadah i podrigivanje.