STOMAK VAM JE SVE VEĆI A BLIŽI SE MORE? Uradite ovo i za nedelju dana imaćete ravan stomak!

0
793
SONY DSC

Pogled na stomak i šlauf vas baca u depresiju, a od pomisli na skidanje u kupaći kostim pada vam mrak na oči? Ne očajavajte.

Kejt Adams, autorka knjiga o zdravlju i ishrani i osnivač kluba “Flat Tummy Club” upala je u zamku celodnevnog sedenja pred kompjuterom, što je rezultiralo viškom kilograma i gomilom sala na stomaku, bedrima i bokovima. Sama je osmislila plan vežbanje i ishrane pomoću kojeg je moguće izgubiti 3 kilograma za 7 dana i vežbanjem postići ravan stomak.

Kejt je skupila sva iskustva i znanja koja je stekla tokom desetogodišnjeg rada i osmislila program koji je sama isprobala, i uverila se da daje rezultate. Nakon što je prve nedelje izgubila 3 kilograma, u sledeća dva meseca postala je lakša za još 12 kilograma.

1. Vodite beleške o tome šta, kada i koliko jedete. Takođe zapišite svoje mere kako bi ih kasnije mogli uporediti s rezultatima koje ste postigli. Ovo vam se možda čini potpuno nepotrebno, ali beleške će vam pomoći da napravite plan i shvatite koje su vam slabe tačke u sprovođenju dijete.

2. Odmarajte se! Kortizol koji se oslobađa kad smo pod stresom, tera organizam da nakuplja salo.

Osam tačaka koje su zvezda vodilja članicama kluba “Flat Tummy Club” su:

1. Jedite tri glavna obroka dnevno i pet manjih porcija voća i povrća.

voce-foto-profimedia-1468832051-952307

2. Ne budite gladni. Ukoliko su vam potrebne grickalice uzmite zdrave namirnice s liste.

3. Započnite dan s čašom mlake vode u koju ste iscedili limun i popijte barem 8 čaša vode ili šoljica nezaslađenog biljnog čaja dnevno.

4. Izbegavajte hleb, umesto sendviča pojedite tanjir supe od povrća.

5. Slatkiše zamenite voćem ili s nekoliko kockica tamne čokolade.

6. Oprezno sa soli. Izbegavajte dodatno soljenje hrane koje podstiče zadržavanje vode u organizmu zbog čega se osećate naduvano.

7. Jedite polako i u miru.

8. Smanjite porcije na tanjiru. U početku će vam to biti šok, ali uskoro ćete se osećati bolje i zaboraviti na bespotrebno prejedanje.

hrana-meso-krompir-tanjir-rucak-foto-profimedia-1416140180-590631

Namirnice za ravan stomak

Zobene pahuljice su pune vlakana i ne naduvavaju, a stvaraju osećaj sitosti.

Jogurt je odličan međuobrok, možete ga upotpuniti medom i svežim sezonskim voćem, a dobar je i za probavu. Izbegavajte jogurt s manjim procentom masnoće jer pospešuje naduvenost.

Mononezasićene kiseline nalaze se u avokadu, maslinama, orasima, semenkama i tamnoj čokoladi i izuzetno su zdrave.

Zeleni čaj je antioksidans koji je odličan za zdravlje celog organizma i za ravan stomak. Osim što utiče na visinu šećera u krvi i blagi je diuretik.

Krastavac je odlična namirnica koja pomaže u izbacivanju tečnosti iz organizma. Jedite ga s korom koja podstiče organizam na probavu.

krastavac-krastavci-foto-shutter-1435014443-685301

Slatki zalogaji koje smete da priuštite!

– činijica bobičastog voća

– jedna manja banana

– kruška ili breskva bez kore

– jedna smokva- jedna mandarina

– 3 do 4 manje kockice tamne čokolade

– čaša isceđenog svežeg soka

– integralni keks s voćem

voce-ishrana-zdrava-hrana-foto-shutterstock-1461252798-891331

Slani zalogaji koje smete da priuštite!

– činijica miso supe

– dva parčeta šunke i svež čeri paradajz

– šoljica običnog jogurta

– šaka koštunjavog voća

– pola avokada

avokado-foto-shutterstock-1406534315-542019

VEŽBE

Nekoliko jednostavnih vežbi pomoći će vam da stignete do cilja. Odvojite 30 minuta dnevno za svoj ravan stomak i budite uporni.

Vežba 1: Lezite na leđa, savijte noge i podižite gornji deo tela, gledajte ka plafonu. Uradite tri serije po deset ponavljanja.

Vežba 2: Lezite na leđa s nogama savijenim u kolenima i podignutim rukama prema plafonu. Uz izdisaj podignite gornji deo tela, pa se uz udisaj spustite u početnu poziciju. Uradite tri do četiri serije od osam ponavljanja.

Vežba 3: Lezite na leđa s podignutim nogama pod pravim uglom, dlanove stavite na potiljak, a laktove gurajte što više unazad. Iz tog položaja dodirnite levo koleno desnim laktom i obrnuto. Uradite dve ili tri serije po osam ponavljanja.

Loading...

Komentari na članak: