DODATAK PREHRANI: Produžuje život od 10 do 30 godina

0
56

Danas su najčešći uzročnik smrti srčane bolesti, a posebno povišen krvni pritisak. Ubija polako, ali djelotvorno i skraćuje život između 10 i 30 godina.

dodatak-prehrani-koji-produzuje-zivot

Dobro je znati da su naučnici pronašli sastojke koji mogu prirodno i djelotvorno smanjiti povišen krvni pritisak. Izolovali su neobičan sastojak rijetke morske trave koju su pronašli ribari na obalama Koreje i spojili ga s drugim antioksidansima. Ova biljka ima nevjerovatne zdravstvene koristi, uključujući i sposobnost da krvni pritisak snizi na normalu.

Dr. Haengwoo Lee, cijenjeni američki biohemičar, posljednjih 15 godina bio je uključen u višemilionsku kliničku studiju koja se bavila dvama sastojcima. Prvi je Seanol, ekstremno rijedak ekstrakt morske trave Ecklonije cave, koji se pokazao 100 puta jačim od bilo kojeg antioksidansa koji raste na kopnu. U tijelu je aktivan 12 sati, dok većina poznatih antioksidansa djeluje tek 30 minuta.

‘Tajna je u posebnim polifenol antioksidansima koji su topivi u čak 40 posto masnoća. Za razliku od njih, većina poznatih antioksidansa je topiva samo u vodi. Sastojci Seanola ulaze zato u razna tkiva, uključujući masno tkivo mozga, prodiru kroz tri sloja ćelija i DNK’, rekao je.

Drugi sastojak je Calamarine, omega-3 iz dubokog mora, koji dovodi 85% više DHA omege-3 u srce, mozak, zglobove i oči. Poznato je da se dobro bori s raznim zdravstvenim poteškoćama, od umora, problema s vidom, zglobovima te promjenama raspoloženja i depresijom.

Marine-D3

Imajući na umu navedeno, dr. Lee je kombinirao Seanol i Calamarine s visokim dozama vitamina D te stvorio Marine-D3, novi dodatak prehrani koji bi trebao ukloniti bolesti povezane sa starošću i povišen krvni pritisak.

Povećanim unosom omege-3 mogli biste smanjiti povišen krvni pritisak. Najbolji izvor su riba i orašasti plodovi, no mnogi se okreću dodacima prehrani. Dr. Lee je otkrio da Calamarine sadrži jednu od najvećih koncentracija omege-3 poznatih nauci. U kombinaciji sa Seanolom, koji smanjuje upale i štiti ćelije, Marine-D3 jača cijeli organizam.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: net