Iskustvo jednog doktora: Alkalna prehrana mi je omogućila život bez bolesti!

0
1369

Princip koji on predlaže je jednostavan, ali strog.

Mnoge slavne osobe zaklinju se u alkalnu prehranu i tvrde da je upravo ona odgovorna za njihovo zdravlje i mladolik izgled.

Ideja je da izuzetno kisela hrana izaziva bolesti i upalne procese i da je treba mijenjati sa baznom odnosno alkalnom hranom.

“Kako biste bili zdravi, lijepi, energični i izgubili višak kilograma, trebate znati da su uzroci bolesti i pretilosti kiseline i upale”, tvrdi nutricionist i kiropraktičar dr Daryl Gioffre, koji je savjetovao brojne holivudske zvijezde.

On tvrdi da je i sam uspio izgubiti više od 20 kilograma i oslobodio se ovisnosti o šećeru upravo zahvaljujući takvom vidu prehrane. Sada se 80 posto vremena hrani upravo tako i kaže da ima više energije nego kad je bio u dvadesetim godinama života, iako mu je sada 40.

“Trčim triatlon i ultramaraton. Ne sjećam se kad sam posljednji put bio bolestan “, kaže on.

Princip koji on predlaže je jednostavan, ali strog: morate iz prehrane barem na neko vrijeme izbaciti mliječne prerađevine, alkohol, meso, kavu, šećer i gluten. Umjesto toga predlaže da se prehrana obogati zelenim lisnatim povrćem i drugim “baznim namirnicama”. Treba izbjegavati i puno voća, jer je prema principima alkalne prehrane šećer – šećer, ma u kom obliku dolazio.

Jedna od zabluda je da se ovakvom prehranom mijenja pH vrijednost krvi. Međutim, to nije moguće jer vaše tijelo strogo regulira pH vrijednost i prehrana ne može utjecati na to. S druge strane, ako jedete previše kiselu hranu, tvrdi dr Gioffre, tijelo će održavati istu pH razinu na uštrb zdravlja kostiju i srca, jer će izvlačiti alkalne minerale iz vlastitih resursa!

On preporuča da se nakon jednotjednog pridržavanja unošenja isključivo alkalne hrane, zadržite na sličnom režimu i da barem 60-70 posto vaše prehrane do kraja života čine upravo bazne namirnice.

“Ljudi misle da zdrav život podrazumijeva eliminaciju svih namirnica koje volite. To nije točno. Treba uživati u procesu, da biste cijenili zdravlje”, kaže on.

Saznajte na drugoj stranici koju hranu trebate jesti, a koju ne…

Loading...

Komentari na članak:

IZVORstil.kurir.rs