Kombinacija limuna i češnjaka čisti krvne žile: Ovaj jednostavan napitak čini čuda!

0
3801

Za pripravak napitka od limuna i šećera je potrebno 300 grama domaćeg nešpricanog češnjaka i 1 kilogram nešpricanog limuna.

Često u literaturi nailazimo na recept koji se naziva tibetanski lijek za čišćenje krvnih žila i smanjenje krvnog tlaka. Pripravak je na glasu i da smanjuje upale u tijelu, jača imunološki sustav, djeluje protubakterijski, smanjuje kolesterol u krvi, smanjuje blago povišeni šećer te pomaže cijelom tijelu da se očisti od toksina.

Za pripravak je potrebno 300 grama domaćeg nešpricanog češnjaka i 1 kilogram nešpricanog limuna. Ako nemate izvor ovih domaćih namirnica, možda je najbolje kupiti ih u dućanima zdrave hrane.

Oguljeni češnjak i limun zajedno s korom se sitno narežu i ubace u blender. Dobivena smjesa se ubaci u 1,5 litre prokuhane mlake vode te stavi na vatru. Nakon što na vrlo laganoj vatri sve zajedno zakuha, treba kuhati 15 minuta.

Nakon toga mlaka mješavina se prebaci u staklene tegle i nakon što se ohladi i zatvori, spremi u hladnjak.

Važno: vrlo je vjerojatno da će cijeli hladnjak imati miris na mješavinu, pa izvadite iz njega sve slatke namirnice jer miris češnjaka ide ruku pod ruku samo sa slatkim namirnicama.

Uzima se u količini od pola decilitra tijekom 25 dana, a navodno se ova kura može provesti samo jednom do dva puta godišnje u razmaku od 6 mjeseci, piše Burza.

Važno je napomenuti i da češnjak može teško pasti na želudac ljudima osjetljiva želuca, pa je kod takvih osoba potrebno naviknuti tijelo i sluznicu na pripravak uzimajući po jednu žlicu pripravka dok se tijelo ne navikne, postepeno povećavajući dozu.

Također, iako se u receptu sugerira uzimanje pripravka ujutro na prazan želudac, možda je ipak, dok ne vidite kako djeluje na vas, potrebno u prvo vrijeme uzimati ga nakon doručka.

Probajte, osluškujte svoje tijelo i na prve znakove žarenja i osjećaja mučnine smanjite dozu. Nije cilj da vam se zauvijek zgadi češnjak. Bila bi šteta!

Loading...

Komentari na članak:

IZVORburza