Nećete vjerovati svojim očima: Na krpelja sipala ovo ulje, a on je sa njene noge pobjegao glavom bez obzira! (VIDEO)

0
1749

Sezona krpelja je pred nama, a osobe koje vole da borave u prirodi znaju koliko lako ih je “pokupiti”. Neka starija istraživanja su pokazala da su u Srbiji zaražena 3 krpelja na njih hiljadu, što i nije toliko strašno, ali i pored toga što se može desiti da krpelj koji vas je ugrizao nije zaražen, on može ostaviti prilično nezgodne posljedice na vaše zdravlje.

Zbog toga je jako važno da vodite računa o tome kako vadite krpelje, i da ukoliko ih uklanjate sami budete sigurni da ste ih izvadili cijele. Ukoliko se desi da vam ostane neki sitan djelić (nožica i slično) dovodite u opasnost svoje krvne sudove, a samim tim i cijelo zdravlje. Ukoliko nemate vremena da se na vreme javite ljekaru, već krpelja morate da izvadite sami uradite to oprezno i posjetite lekara odmah nakon toga.

Ovaj video je za samo nedelju dana pregledan preko 290.000 puta, a šerovalo ga je više od 3.400 osoba. Krpelji mogu da prenesu dvije bolesti: Lyme boreliozu (lajamsku bolest) i virusni krpeljni meningoencefalitis, ali i ako nisu zaraženi i prenosnici tih bolesti mogu ostaviti katastrofalne posljedice po zdravlje.

Etarsko ulje menteOvo ulje je odlično ako nađete krpelja da nanesete na to mesto. Pogledajte kako će otići 🙂

Gepostet von Danijela Brankovic am Sonntag, 30. Juli 2017

IZVORstil.kurir.rs