ODMAH DOKTORU: Četiri opasna simptoma koja nikad ne treba ignorirati

0
334

simptomi-bolest-gripa-grlo-doktorSimptomi poput otežanog disanja ili neobjašnjive boli u grlu mogu se činiti manjim problemom iako u biti mogu biti upozorenje na neko po život opasno stanje.

Osjetite li ovo odmah nazovite hitnu pomoć

1. Nesvjestica ili nedostatak zraka

Ako vam je željezo stabilno, to može biti upozorenje da imate ugrušak u plućima, odnosno plućnu emboliju (PE). Ovo stanje samo u SAD-u dovodi do oko 60.000 smrtnih slučajeva godišnje. Imajte na umu da debljanje može povećati rizik.

2. Neobjašnjiva bol u grlu

Ako ste žena, to bi mogao biti znak da vam prijeti srčani udar. Žene često navode da osjećaju bol u čeljusti i grlu, mučninu, znojenje i neobjašnjiv umor prije napada. Klasični simptomi poput boli u prsima i ruci su češći u muškaraca.

3. Neobično vaginalno krvarenje

Krvarenje koje se javlja izvan normalnog menstrualnog rasporeda, odnosno mrlje krvi koje se jave s novim kontracepcijskim sredstvom mogu signalizirati izvanmaterničnu trudnoću, upalu grlića maternice ili čak i rak, kaže dr. William Fuller, predsjednik odjela za porodiljstvo i ginekologiju na Presbyterian/St . Lukes Medical Center u Denveru.

4. Uporni problemi s trbuhom koji traju duže od sedam dana

Ako imate proljev, grčeve ili rektalna krvarenja, ne čekajte nekoliko tjedana u nadi da će oni spontano nestati. Ti simptomi mogu biti znakovi upalne bolesti crijeva (Crohnove bolesti ili ulceroznog kolitisa), čime se povećava rizik od raka debelog crijeva. Čak i rak jajnika može izazvati nadutost, probavne smetnje i zatvor.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: net.hr