Prestala je da jede mlečne proizvode, meso, jaja i šećer. Pogledajte kako izgleda danas

0
3952

Život je mnogo lepši ako ga živimo punim plućima, zdravo i bez namirnica koje nam ne prijaju, a zdravstveni guru i blogerka Ela Vudvart to je i dokazala.

Ela Vudvart (24) je nakon što joj je dijagnostikovano retko oboljenje izbacila prerađene namirnice, šećer, jaja, meso i mlečne proizvode. Nakon toga njen život se promenio na bolje, a svojim primerom danas inspiriše mnoge koji su u dilemi kada je reč o ovako radikalnim promenama.

Iako joj je u početku bilo veoma teško, odlučila je da istraje u svojoj nameri i potrudi se da joj jelovnik i bez ovih namirnica bude raznovrsan i dovoljno interesantan.

Nakon nekoliko meseci jedenja iste veganske hrane, odlučila je da proširi svoje horizonte, i da krene malo da eksperimentiše. Napravila je blog “Deliciously Ella”, na kom deli svoje recepte i iskustva sa drugima.

Ekipa Daily mail-a posetila je Elu i porazgovarala sa njom o tome kako započinje dan i kako izgleda njen dnevni meni.

– U zavisnosti od toga kakav me dan očekuje biram i meni. Obično pojedem ovsenu kašu sa bademovim mlekom i puterom, a dodam i neko voće uglavnom borovinice ili brusnice. Čia semenke su takođe sjajan izbor pogotovo ako žurite – objašnjava Ela.

Kada je ručak u pitanju, Ela priznaje da uglavnom pojede ostatke od prethonog obroka ili od jučerašnjeg dana, ali se takođe ne ustručava da gricka između obroka. Sama pravi mikseve od ljuspica od kokosa, lešnika, badema i kaže da joj ovakva užina neverovatno prija, al ii dugo drži sitom.

prestala-konzumirati-šećer-novi-život-2

– Večera je moj omiljeni obrok i tada obično napravim neki vege gulaš sa smeđim pirinčem, čilijem, karijem i drugim interesantnim začinima koji se fenomenalno slažu sa kokosvim mlekom, a koje je takođe vrlo zdravo – ističe Ela.

Kada je reč o vežbanju, ova mlada blogerka ne forsira sebe da radio no što joj pada teško, već se okreće aktivnostima koje je čine srećnim, a po njoj, ovo je pravi ključ za uspeh.

prestala-konzumirati-šećer-novi-život-3

– Obožavam jogu, pilates, trčanje i tegove, pa se trudim da kombinujem te aktivnosti. Nedavno sam pretrčala polumaraton, pa se sada trudim da povećam svoju izdržljivost i da sledeći put odem do kraja – kaže ona i dodaje da joj fizička aktivnost pomaže da se oslobodi stresa id a je od neprocenjive važnosti za psihu.

TAJNA PERFEKTNE KOŽE LEŽI U…

– Slagala bih kada bih rekla da ne postoji razlog zbog kog imam lepu kožu. Jasno je koliko ishrana utiče na ten, a ja se svakako trudim da koristim samo prirodnu šminku i kozmetiku, a verujte mi da to puno znači – objašnjava mlada blogerka.

DANI ZA VARANJE

Mnogi nutricionisti koji sarađuju sa poznatim ličnostima kažu da svojim klijentima ne zabranjuju određene namirnice, kao ni brzu hranu, ali naglašavaju da je takav greh dozvoljn tek ponekad.
Ipak, Ela ne veruje u ovakav koncept, jer kako kaže, ne misli da bi hranu trebalo dovoditi u vezu sa krivicom.

– Zdrav način života je divan i zada zaista mnogo više uživate u svmu, to nije nikakva kazna, pa ne mislim ni da bi trebalo imate dane za varanje. I sama sebi dozvoljavam tazne slatkiše, ali su i oni zdravi i mahom organskog porekla – kaže Ela.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORzena.blic.rs