Uz ovu hranu izbacite nikotin iz tijela

0
43

Sok-od-mrkve

Pušenje je štetno za zdravlje. Svi smo svjesni da je teško prestati sa ovom ružnom navikom.

Nikotin dovodi do naglog porasta krvnog pritiska i oštećenja pluća. Vrlo je teško osloboditi se pušenja jednom kada se naviknete na to. Međutim, ako ipak prestanete pušiti, učinak nikotina će trajati godinama.

Međutim, možete izbaciti nikotin iz tijela sa zdravom hranom i mijenjanjem vašeg stila života.

Pušenje smanjuje količinu vitamina C, E i A. Ovi vitamini mogu zaštititi pluća od oštećenja, pa nakon što prestanete pušiti, obavezno uključite u ishranu namirnice bogate vitaminom C i E. U nastavku pogledajte koje to namirnice trebate jesti kako bi izbacili nikotin iz vašeg tijela.

Brokula

Ovo zeleno povrće je bogat izvor vitamina C i B5. Pušenje smanjuje sadržaj vitamina C u tijelu. Dakle, jedite brokule kako bi „izbacili“ nikotin iz vašeg tijala. On takođe pomaže u gubitku težine i dobar je za trudnice.

Narandže

Sok narandže je bogat izvor vitamina C. Možete povećati metabolizam vašeg tijela i riješiti se stresa, ukoliko redovno jedete narandže.

Sok od mrkve

Ako pušite, onda trebate znati da kada zapalite cigaretu, nikotin ostaje u tijelu tri dana. Ako ste pušač, nikotin oštećuje vašu kožu. Sok od mrkve je dobar za kožu, a takođe je bogat vitaminima A, C, K, i B koji pomažu u uklanjanju nikotina iz organizma.

Zeleno lisnato povrće

Spanać je najbolje tamnozeleno lisnato povrće koje je ne samo bogato vitaminima, nego i folnom kisjelinom. Ako ste u drugom stanju i zabrinuti ste zbog ostatka nikotina u vašem tijelu, jedite spanać.

Nar

Ovo crveno i sočno voće pomaže cirkulaciju krvi i povećava krvne ćelije u tijelu. Da biste smanjili potrebu uzimanja nikotina, jedite nar.

Kivi

Ovo čudo od voća pomaže u izbacivanju nikotina iz tijela. Plod je bogat izvor vitamina A, C i E. Kada pušite, ti vitamini se smanjuju u tijelu.

Bobice

Bobice poput jagoda pomažu u „istjerivanju“ nikotina i drugih štetnih toksina iz tijela.

Voda

Pušenje dovodi do dehidracije. Prema mnogim istraživačima, možete prestati pušiti i smanjiti nikotin iz tijela konzumiranjem dosta vode.

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: refleksija.me