9 istorijskih slučajnosti koje su suviše uvrnute da bi se ignorisale (naježićete se od broja #6) !

0
619

Kada studiraš istoriju, lako je posvetiti se samo onim najvažnijim događajima. Ali ako želiš da se malo bolje udubiš u detalje, neke zaista bizarne istine izađu na površinu. Napravili smo kolekciju nekoliko zanimljivih stvari koje ćemo podeliti sa vama.

Li Harvi Osvald i teksaška knjižara

li-harvi

Li Harvi Osvald je bio u stanju da isplanira atentant na Džona Kenedija dok je bio na poslu, u knjižari merkajući Kenedijeva kola. Da nije imao taj posao, šta bi se onda desilo?

Robert Linkoln i But

robert-linkonjpg

Pre nego što je predsednik Linkoln ubijen, njegov sin Robert je spasio Edvina Buta, brata glumca koji će kasnije ubiti Robertovog oca.

Pogrešno skretanje

pogresno-skretanje

Mnogi su u svojim srednjim školama učili na časovima istorije da je Prvi svetski rat izazvan atentatom na vojvodu Ferdinanda i njegovu suprugu od strane Gavrila Principa. Ono što mnogi ne znaju je da su zalutali kolima, a pucnjava se možda ne bi desila da su išli pravim putem i da nisu zalutali.

Mark Tven i Halejeva kometa

mark-tven

Mark Tven je rođen prvog dana u godini kada se pojavila Halejeva kometa. Godinama kasnije posle njegove smrti Halejeva kometa se ponovo pojavila. Još čudnija je činjenica da je on predvideo da će se to desiti.

Proročanstvo Titanika

prorocanstvo-titanika

Postojala je knjiga koja se zvala “Uzaludnost” i koja je objavljena godinama pre nego što se pojavio Titanik. U ovoj knjizi postoji ogromni “nepotopiv” brod koji udara o santu leda i tone. Ime broda? – Titan.

Prokleto auto Džejms Dina

prokleto-auto

Automobil koji je ubio Džejms Dina, nakon njegove smrti, polomio je noge jednog čoveka, kukove drugog i ubio još jednu osobu.

Predviđanje smrti kralja Luja XVI

predvidjanje-kralja

Astrolog je na rođenju kralja Luja rekao da uvek postave stražu svakog 21-og u mesecu. Godinama kasnije otišao je na giljotinu 21. januara.

Jedan srećni pištoljdžija

pistoljdjia

Ričard Lorens je zaista pokušavao da ubije predsednika Edrjua Džeksona. On je pokušao da ga ubije sa dva različita pištolja, ali oba su bila pokvarena. Kada ih je policija pregledala kasnije, činilo se da savršeno rade…

Posle jednog brutalnog vladara dolazi drugi

vladari

Na jednom iskopavanju, u današnjem Uzbekistanu, Staljin je naredio arheolozima da otvore grobnicu Tamerlana i starog azijskog gospodara rata koji je prouzrokovao smrt miliona ljudi. Unutra je bilo upozorenje da onaj ko otvori će biti još brutalniji od Tamerlana. U roku od godinu dana, počeo je Drugi svetski rat…

Loading...

Komentari na članak:

IZVORwww.fokuzz.com