Bila je ubjeđena da je pazarila bižuteriju na buvljaku za samo 10 funti, a onda se zaprepastila!

0
1422

Dijamantski prsten, koji je kupljen za samo 10 funti na buvljaku prije 30 godina, na aukciji u Sotbiju mogao bi da dostigne cijenu od 350.000 funti.

Žena koja ga je prvobitno kupila vjerovala je da je ‘ovaj neobično veliki prsten’ bižuterija kada ga je pronašla u Ajlvortu, u zapadnom Londonu osamdesetih godina prošlog vijeka.

Ne znajući da se radi o 26-karatnom bijelom prstenu u obliku jastuka iz 19. vijeka, vlasnica ga je nosila decenijama, čak je i prala posuđe sa njim.

Direktor odjeljenja za nakit ove aukcijske kuće Džesika Vajndam rekla je da je vlasnica prsten nosila svaki dan, pa i u kupovinu.

“Prsten je kupljen kao bižuterija, niko nije imao pojma koliko vrijedi”, rekla je ona.

Nakon što ga je nosila oko 30 godina, vlasnici su ga odnijeli u Sotbi na procijenu jer im je jedan juvelir rekao da je moguće da ima određenu vrijednost.

Vajndamova je rekla da je dijamant sječen starom tehnikom koja ne odaje odsjaj. Ona je pojasnila da su tadašnji juveliri radije ostajali pri prirodnom obliku kristala da bi sačuvali težinu, a odsjaj i refleksija svjetlosti bili su u drugom planu, piše “Alo!“…

Loading...

Komentari na članak: