Bili su toliko zauzeti selfijem da nisu vidjeli stravičnu scenu

0
1236

Grupa mladića u Indiji je snimila selfie dok se njihov prijatelj utapao. Vishwas G. (17) utopio se u jezeru u blizini Bengalurua nakon što je s grupom prijatelja otišao na kupanje. U vodu je ušao na nagovor prijatelja iako nije znao plivati. Mladići koji su napravili selfie su izašli iz vode, osušili i s ostatkom grupe otišli u obilazak lokalnog hrama. Nakon više od sat vremena nastavnici i grupa su primjetili da Vishwasa nema.

Počeli su ga tražiti. Jedan od mladića je na mobitelu gledao fotografije kako bi vidio gdje su posljednji put vidjeli prijatelja i zatim je pronašao uznemirujuću fotografiju. Mladića su uskoro pronašli kako mrtav pluta na površini jezera. Pozvali su policiju. Porodica i prijatelji optužuju školu odnosno nastavnike za nesmotrenost i nestručnost zbog koje je Vishwas poginuo. Policija je rekla da su mladići ignorirali znak upozorenja prema kojem je kupanje u jezeru strogo zabranjeno.

– Otac mladića je podigao tužbu. Iako smo mi slučaj tretirali kao nesreću. No moguće je da otac dobije spor na sudu jer je njegov sin bio maloljetan i za njega su bili odgovorni organizatori izleta – rekli su u policiji, piše Independent.

Loading...

Komentari na članak:

IZVORavaz.ba