POSLIJE NESREĆE: Presadio nožne prste na šake zbog moto-trka !

0
374

Džonasu Barberu, koji je u saobraćajnoj nesreći izgubio prste, operacija je pomogla da povrati osjećaj, neke pokrete i snagu šake. Iako estetski ne izgleda najbolje, Britancu to nije bitno jer može ponovo da se takmiči i drži ručke svog motora

bajker-presadio-prste

Motorciklista Džonas Barber (31) iz Lidsa u Velikoj Britaniji, koji je izgubio prste desne šake u saobraćajnoj nesreći, ponovo će moći da vozi trke, nakon što su mu hirurzi zašili nožne prste na ruku.

Britanac Barber toliko je pasioniran motorciklista da je odlučio da uradi sve kako bi mogao da se vrati ovom sportu.

Nakon 12 sati naporne operacije, Barber sada može da drži ručke svog motora. Dva nožna prsta uklonjena su i nakalemljena na njegovu ruku.

Zahvat mu je pomogao da povrati osjećaj, neke pokrete i snagu šake. Džonas je bio sjajan pacijent i nije previše dramio ni oko čega – rekao je hirurg Sajmon Kaj, koji je prvi u Velikoj Britaniji obavio transplantaciju ruke.

Barberu su uklonjeni kažiprsti sa obje noge, ali nije narušena funkcija stopala. Estetski, nožni prsti na ruci ne izgledaju najbolje, ali njemu to nije ni bitno.

Nisu baš najlepši, ali me nije briga. Najvažnije je da ponovo imam neophodne funkcije. Bio sam voljan da uradim šta god da bih ponovo vozio motor -rekao je Džonas, inače otac devojčice (3).

Loading...

Komentari na članak:

Izvor: telegraf